Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


50 cent

 Dre és Eminem felfedezettje, aki egyben a G-unit főnöke is.

Született : 1975 Július 6.

50 Cent , polgári nevén: Curtis Jackson. Szüleit hamar elvesztette, nagyszülei nevelték Queensben, tinédzserként drogdealer lett, többször került börtönbe, aztán a kilencvenes évek közepén a rap felé fordult. Eloször Jam Master Jay, a Run-D.M.C. DJ-je karolta fel, aztán a Trackmasters producerduó készített vele felvételeket, köztük a vicces How To Rob (teljes címén: How To Rob An Industry Nigga) sikerdalt, ami arról szól, hogyan rabol ki több tucat nagy fekete sztárt hősünk, ám ezt nem kellett volna, mivel nem sokkal a kislemez megjelenése után megkéselték, majd a bemutatkozó albuma, a Power Of The Dollar tervezett megjelenése előtt néhány héttel kilenc golyót kapott (hetet a lábába, egyet kezébe és egyet az arcába). 50 Cent ezt is túlélte, a Sony viszont megijedt, kirúgta a sérült muvészt és végül a kész albumot sem adta ki (csak kalózlemezként lehetett hozzáférni). A How To Rob humorának átvitt értelemben is lőttek, hosünk bekeményített és underground kazettákon folytatta pályafutását, amivel csak tovább növelte legendáját, és amikor Eminemrol is kiderült, hogy 50 Cent-rajongó, a lemezcégek megrohamozták a golyóálló (mellényben járó) rappert, ám ő végül Eminem és Dr. Dre cégeinek, a Shadynek és az Aftermath-nak a közös egymilliós ajánlatát fogadta el. 2002 tavaszán még Guess Who's Back? címmel kijött tőle egy független kiadású válogatásalbum (a kiadatlan lemez és a mixkazetták számaiból), majd az Eminem-féle Lose Yourself mellett az ő Wanksta című kislemezdala is népszerűsítette a 8 mérföld filmzenealbumát (és persze fordítva), továbbá Eminem és Dre produceri irányításával összeállt a Get Rich Or Die Tryin' anyaga is. Aztán Jam Master Jay októberi lelövése után lábra kapott az a hír, hogy a következo áldozat - a rendőrség figyelmét több más ügy folytán is felkeltő - 50 Cent lesz, és amikor 2002 szilveszterekor letartóztatták engedély nélküli fegyvertartásért, már az egész ország tudta a nevét. Ezután nem meglepő, hogy mekkora érdeklodés fogadta a lemezt: bemutatkozó albumból (márpedig hivatalosan számíthatjuk annak) elso héten ilyen sok még nem fogyott Amerikában!


És hogy maga a produkció mennyit ér? Nos, egy korrekt gangsta rap albumot kapunk, ami attól érdekesebb az átlagnál, hogy a számok háromnegyedébe - vagy zeneszerző-producerként, vagy a keverésnél - besegít vagy Dre, vagy Eminem, sot ez utóbbi itt-ott még dumál is: a Patiently Waitingben például kórházi lélegeztetogép ritmusára 2Pachoz, Notorious B.I.G.-hez és Big L-hez (csupa lelőtt rapperhez) hasonlítja védencét, aki a Mobb Deep és DMX világától sem áll messze. 50 Cent nem túl okos ember, témái nem változatosak (kemény vagyok, nem félek a haláltól, kicsinállak), a rímei sem világbajnokok (az első dal első versszaka például rögtön egy szóismétlés-rímpárral nyit), viszont a flow-ja, ahogy félig éneklő stílusában lomhán nyomja, az nagyon rendben van (és Eminem rajongóinak is be fog jönni). 50 Cent az intróban leteszi a - nevét adó - garast és felhúzza pisztolyát, aztán végigkeménykedi a fegyverektől származó hangokkal díszített albumot (a Back Down-ban például nagy ellenlábasát, Ja Rule-t fikázza), vendégül hívja G-Unit nevű bandájának tagjait is, s közben alig jut ideje bulizni (In Da Club), betépni (High All Night) vagy a női nemmel foglakozni (a P.I.M.P. calypso-hangulata jótékony változatosságot hoz, a Barry White-hangmintával és a G-funk veterán Nate Dogg énekével spékelt 21 Questions viszont kilóg az albumról érzelmességével).

 

 

50 cent albumai :

Power of the dollar (2000) 
Guess who's back (2002)
50 cent is the future (2002)
No mercy , no fear (2002)
Get rich or die tryin (2003)
The massacre (2005)
Get rich or die tryin soundtrack (2005)
Curtis (2007)

 

Lap teteje
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

50 Cent

(50 Cent, 2009.08.23 14:13)

50 a legkemenyebb!

Dsz

(Slim, 2009.08.23 00:49)

Szeva fekatesó!Úgy teszek barátom.De látod hogy ez a lolo lófasz geci azóta nem ír.BESZÓL EZ A SZARHÁZI SZARFOSÓ SZARKALAP KIS GECI,AZTÁN MEG CSÖNDBE MARAD MINT VALAMI FASSZOPÓ KIS BUZI!!A kis köcsögök már csak ilyenek!!Hallod te lola lófasz!??Jólvan,megyek lekapok 1-2 slukkot.Te is tedd azt.Béke tesó!!!

fekapap@freemail.hu

(fekapap, 2009.08.22 19:49)

Dsz tesó ! Tegyél ugy.De télleg...Mit pofázik be nekünk ? Fehérek feketén van :D.Béke veled tesó :)

Dsz

(Slim, 2009.08.21 19:15)

Szeva tesó.Nem húztam fel magam,csak ilyen szaros gyerek itt ne pattogjon.Húú hallod, azóta már nem 1szer betéptem.Tudod mit,megyek és tekerek egy jojot.Béke fekatesó!

fekapap@freemail.hu

(fekapap, 2009.08.19 18:44)

*Gyereken

fekapap@freemail.hu

(fekapap, 2009.08.19 18:43)

Te szarházi kis lol valaki...Nem tom mit ugatsz itt te fasznyaló...Inkább menj haza anyucival csókolózzál rohadt gyerek...Ne szólj be még 1szer...Azt szeretünk akit akkarunk...Azt utálunk akit akkarunk...Érted szaros ? Az írásod alapján meg ilyen 11-13 éves kis szar lehetsz.Szóval.Neked itt kuss a neved.EM13 szerintem igazadva...50 Cent sokat képzel magáról...(Melyik rapper nem mutatja a pénzét ??? Mondjuk Em nem annyira...De ja.)Dsz tesó te meg ne húzd fel magad azon a neve sincs hülye cserek-en.Szívj el egy cannabist azt nyugodj meg :).Béke Dsz tesó !

EM13

(EM13, 2009.08.19 16:49)

Hát sztem a legjobb az eminem és 2pac,de ez csak a saját véleményem.50 zenéjével különösebb bajom nincs(a témán kivül),csak ne lene ilyen nagyképü...Büszke rá h hány Ferrarija van,meg meg aranyórája...Ettöl nem lesz nagyobb.Szerinte pl.Eminem nem tudna venni 5 ferrarit kp.böl??Csak szerinte ennél vannak fontosabb dolgok is az életbe,mongyuk hogy leszokjon a drogrol és ujra lehessen együtt a lányával...

Dsz

(Slim, 2009.08.18 20:49)

Te elbaszott nevű kis szarházi!Anyádnak szóljál be!Játszod itt a nagy okost,miközben még fogalmazni sem tudsz rendesen te anyabaszó fasszopó!!!Értelemről beszélsz miközben még a helyesírást sem ismered!?Lemerem fogadni hogy most szabadultál az oviból te nyomorult büdös paraszt!!!Elkapunk a tesóval és ízekre szedünk baszdmeg!!Még egyszer leírom hogy jól jegyezd meg!!!AZ ANYÁDNAK SZÓLJÁL BE TE ANYABASZÓ FASSZOPÓ IQ HIÁNYOS KIS GECI!!EZT TEDD ZSEBRE TE LOOOOOL LÓFASZRA HAJTÓ BUZI!!!

LoooL@coldfire.com

(V°°°°°V, 2009.08.17 22:02)

jah és mégvalami...
az értelmes érv alatt a zenéjére voatkozó érveket értem (csak a félreértések elkerülése végett)
aki ilyet nem tud felhozni, az csak a saját negatív IQ-ját fitoktatja
A ZENÉSZT SOHA NEM A JELLEME, A MODORA, VAGY A MAGÁN ÉS KÖZÉLETI CSELEKEDETEI, HANEM A ZENÉJE ALAPJÁN KELL MEGÍTÉLNI!!!!!!

LoooL@coldfire.com

(V°°°°V, 2009.08.17 21:57)

próbálta már valaki Fiftyt a zenéje alapján megítélni?! a hozzászólások alapján nem...elég Lámák vagytok, h állandóan csak fikázátok...erre sekinek sincs szüksége. ha nem tudtok értelmeset mondani akkor inkább fogjátok be...lehet, h nem egy elsőrendű koponya, és a jelleme is hagy kívánnivalót maga után, de legalább jó abban amit csinál (a gyengébbek kedvéért elmondom, h a zenélésre gondolok). a zsugoriság kérdésköréről meg annyit, h szerintem csak a szokásos kispolgári irigykedést nyomjátok...sajnáljátok tőle azt a pénzt, amiért megdolgozott...
összegezve az egészet, f***lámák vagytok (tisztelet a kivételnek), amiért mindenféle értelmes indok nélkül szesztetitek szerencsétlent
üdv nektek gyíkok

Dsz

(Slim, 2009.08.16 01:09)

Hello fekatesó.Az a tarkón baszás az nagyon tetszene.De gondolj bele mekkora zsugori ez a 50buzi.Ugye elvileg ez a geci multimilliomos!És akkor csinál egy szar műsort amiben porig alázza az embereket,uramnak kell hogy nevezzék,és picsafüstre való 60q-val osztja az észt.Kibaszott rohadt fasszopó multimilliomosként mindezek után 100ezer dollárt ad annak aki nyer!Kiszök az állatkertből egy gorilla és ő az atyaúristen!És akkor még vannak emberek akiknek ő a példaképe?!Jézusom!!!Hát fekatesó még jó hogy mi itt vagyunk,viszünk egy kis fényt(észt) az alagútba!Béke tesó!

fekapap@freemail.hu

(fekapap, 2009.08.14 22:39)

Cső tesó.Hát ja...Nagy szar...Elvileg csődbe ment az a műsor...le vették valami adóról mivel kevesen nézték azt a majmot.Hát...Én is szívesebben esnék ki.Hát mondjuk...Ha szemen köpnéd...Utánna nem vigyorogna szerintem márt...De mondjuk hallotam olyat is megveretett egy The Game rajongót...Ne vele kezdjen...Velem kezdjen...Tarkon baszom bele pusztul ! Pííííííííííísz testvér.

Dsz

(Slim, 2009.08.14 15:59)

Szeva tesó.Igen arra a filmre gondoltam,tényleg kurva jó.Az a címe a 50buzi műsorának hogy Pénz és hatalom.Több mint tízen kezdték,és a legvégén aki nyer,annak ad 100ezer dollárt hogy csináljon saját céget,hogy rohadjon meg a zsugori fasszopóóó!Ha én ott lennék nekem megérné hogy veszítsek,úgy szemen köpném azt az agyatlan gecit,hogy egy évig nem tudná lemosni!!! És aztán csak vigyorognák,vigyorognák és csak vigyorognák,ahogy ő teszi mióta megszületett!!piiisz fekatesó!

fekapap@freemail.hu

(fekapap, 2009.08.14 01:59)

Meg azt sem hiszem el hogy ez a majom meg előzte P.Diddy-t...Ő 50 Cent lett az első pénz ügyileg...Habár 50 Cent minen hallott dologba bele fut...A Valóság Show-ja és az az Xbox 360-as játék a Blood on The Sand...Meg vettem...Na mondom : Mit alkotott ez a homoszápiensz...Akkora szar az a játék...Kár volt pénzelenem 50 Cent-et.Na mind1.Béke tesó.Majd holnap is jelentkezem.

fekapap@freemail.hu

(fekapap, 2009.08.14 01:51)

Cső tesó ! Ja hát szánalom...Uram ?! Azt a hülyét ?! Jó isten...Amugy én márt le karatéztam volna a pi-be(Főleg hogy nem is tudok.)De a Fűre tépni szabad-ra gondolsz igaz ? Az télleg baszott jó egy film...Ajánlom minden hip hop szerelmesnek.Ja és igen Method És Redman verhetettlenek eggyüt.Béke tesó !

Dsz

(Slim, 2009.08.13 22:37)

Csá tesó.Jó a Method Man is,de én igazán akkor bírom amikor Redman-nel nyomja.A füves filmjük kurvára tetszett,nem is egyszer láttam,persze betépve!Hát igen,nagyon sok rapper megelőzi 50-it.Slim és Dre nélkül nem sokat ér,gyakorlatilag semmit.Ja és láttam az mtv-n a műsorát,úgy beszél az emberekkel mint a szarral,"uramnak" szólítják baszott.Tudom hogy ez csak egy műsor,de én már rég fejbe lőttem volna,megnézném hogy akkor mekkora "king-kong" lenne!Béke fekatesó!

fekapap@freemail.hu

(fekapap, 2009.08.12 23:51)

Jaja...Nas és Slim a legjobb...De azért Method Man is nagyon jól löki tesó...50 Cent-nél majdnem mindenki jobb...Csak szerencséje volt hogy pár fasznak tettszet a zenéje...De amikor egy másik nem olyan nagy név letarolta Kanye West...Akkor egyből kármokodott idézem :"Lil Wayne egy szopós Kanye West egy kukás" Meg beszól hogy Nas karierr-jének vége...Hát nézzen akkor magára...Pííísz dsz tesó !

Így legyen!

(tomi6230i, 2009.08.11 08:37)

Slim!
Reméljük, hogy így lesz ;)

Dsz

(Slim, 2009.08.10 23:58)

A KURVA FASSZOPÓ BRINDZA ZABÁLÓ POZSONYI TÓTOK!!!TAVALY ŐK NEVETTEK,MOST KURVÁRA NEM FOGNAK!!! Slim Forever!

Dsz

(Slim, 2009.08.10 23:10)

Amúgy pííisz Fekatesó!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Következő »