Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


East side Vs West side

suge, pac & snoop"East Coast vs. West Coast" Napjaink talán leghíresebb rap viszálya az 1990-es évek elejétől közepéig tartó rivalizálás az East Coast's Bad Boy Records és a West Coast's Death Row Records között, amit széles körben úgy emlegettek, és a média úgy számolt be róla, mint az East Coast vs. West Coast nézeteltérés.  
A Hip hop New Yorkból származik, és a város 1992-ig a hip hop vitathatatlan fővárosa maradt., amikor Dr. Dre The Chronic-ja az egyik legnagyobb példányszámban eladott hip hop album lett, amit hamarosan követett Snoop Doggy Dogg Doggystyle albuma 1993-ban. Dre a Suge Knight  vezette Death Row Recordsnál volt, és hamarosan olyan sztárok sorát hozta létre, mint - Tupac Shakur, Tha Dogg Pound és Snoop Doggy Dogg, és Los Angeles New York riválisa lett a hip hop közponjaként. Ekkortájt Puff Daddy 1993-ban alapított Bad Boy Record csapata volt a legnagyobb sztár az East Coaston, és tagja volt Craig Mack, Mase és Notorious B.I.G.


Bad Boyt és Death Rowt kapcsolatba hozták azzal a nézeteltéréssel, ami után  ötször rálőttek Tupac Shakurra egy New Yorki studiónál 1994. november 30-án, és nyilvánosan megvádolták korábbi közeli barátját Notorious B.I.G-t és a Bad Boy Records csapatát. Ez a viszály fokozódott, miután Suge Knight kigúnyolta Puff Daddyt egy 1995. augusztusi  díjkiosztón: "If you don't want the owner of your label on your album or in your video or on your tour, come sign with Death Row." Annak ellenére, hogy Puff Daddy megpróbálta enyhíteni a helyzetet egy nyilatkozattal késő este, Dr. Dre és a Death Row és Snoop Dogg egy későbbi előadását lefujjolták (amire Snoop híressé vált válasza "Az East Coaston nincs szeretet  Dr. Dre és Snoop Dogg számára?").
A viszály tovább nőtt számos incidenst eredményezve. Először, 1995. szeptemberében, Knight egy közeli barátját lőtték le egy születésnapi partin Atlantában, amiért Knight nyilvánosan a Bad Boy Recordsot vádolta. Ezután, decemberben, a "New York, New York" videoklip manhattani forgatásán Snoop Dogg lakókocsijára lőttek rá többször (bár a lakókocsi akkor épp üres volt). Maga a video további viták forrása lett a megjelenésekor, a Death Row művészei new yorki felhőkarcolókat és határköveket döntöttek le, amin sok east costi művész és rajongó megsértődött. Az a gyanú is felmerült, hogy maga a dal is a Bad Boys Recordsot és New Yorkot általában vette célba, bár ez valószínűtlen, mivel a dal valójában egy Grandmaster Flash dal remake-je, általános, szokványos szöveggel, semmi olyan nincs benne, amit egyes személyek elleni támadásként lehetne értelmezni, és még azelőtt íródott és került felvételre, mielőtt a Bad Boy/Death Row viszály elkezdődött volna.


A viszály fokozódott 1996 elején, amikor Tupac felvette "Hit 'Em Up," című számát, amiben azt állította, hogy lefeküdt Notorious B.I.G feleségével (Faith Evans) és hogy "ez nem freestyle verseny, és niggerek mindnyájatokat megölünk”. B.I.G. hamarosan válaszolt Jay-Z "Brooklyn's Finest" számával (ezzel a lépéssel Jay-Z is belekeveredett a vitába). 1996. márciusában, a miamiban tartott Soul Train díjkiosztó ünnepségen összetűzés támadt a parkolóban Bad Boy és Death Row kísérete között, amelyben fegyverek is előkerültek. Bár fegyveres összetűzéshez vezetettek mindezek az ellentétek, nyilvánvaló volt a hip hop rajongók és előadók számára, hogy ez a rivalizálás elvadult, és túllépi a heves bár békés lírai versengésen.

1996. szeptember 7-én Tupac Shakurra többször rálőttek Las Vegasban és néhány nap múlva meghalt. 1997. március 9-én Notorious B.I.G -t lőtték le Kaliforniában. Mindkét gyilkosság megoldatlan maradt, és sok teória látott napvilágot (néhány ezek közül összeesküvés elmélet). Ezek közé tartozik a legismertebb, hogy Shakur (és talán Biggie is) megrendezte saját halálát.1997-ben, több rapper, köztük Bizzy Bone, Doug E. Fresh és Snoop Dogg találkozott Louis Farrakhan, a Nation of Islam vezetőjének kérésére és megígérte, hogy megbocsát minden sértést, ami a rivalizálással és Shakur és Biggie halálával összefügghet.

Halála előtt, 2Pac is külön vitába keveredett több másik East Coast rapperrel. 2Pac néhány barátját megakadályozta Mobb Deep csapata egyik koncertjükben, és amikor az incidens híre eljutott az akkor börtönben lévő 2Pac-hez, egy erőszakos fenyegető üzenetet küldött Mobb Deepnek. Mobb Deep azonnal válaszolt a "Drop a Gem on 'Em" számával, ami, bár a Hell On Earth albumon szereplő hivatalos kiadása 2Pac "Hit 'Em Up" kislemeze után jelent meg, ahol kigúnyolta Mobb Deep-et, sokkal korábban forgalomba került a new yorki mixtapesen és rádiókban. Nas is felbosszantotta 2Pac-et, amikor kigúnyolta a “The Message” számának "Fake thug, no love, you get the slug, CB4 gusto your luck blow..." sorával, bár Nas tagadta, hogy ez a sor valaha is 2Pacet célozta volna meg. Még Chino XL, egy new jerseyi underground rapper is magára vonta 2Pac haragját a "Hit Em Up"-ban egy félreérthető hasonlattal "By this industry, I'm trying not to get fucked like 2Pac in jail" (irónikus, hogy ez a sor egy duett része a büszke West Coastképviselővel, Ras Kass-szel).


 

Chino gyorsan reagált egy freestyle-lal élő rádióadásban, de ezt is figyelmen kívül hagyta vagy nem hallotta 2Pac. Mivel ezek a rapperek mind East Coast előadók, és mert őket is gyakran inzultálták ugyanazokban a dalokban, amikkel 2Pac a Bad Boy Records-ot, gyakran azt hitték róluk, hogy egy nagyobb "East Coast vs West Coast" háború részesei. Valójában, ezeknek a vitáknak más oka volt, mint a Bad Boy/Death Row vitának, éa kapcsolat ezen előadók és a Bad Boy Records között igen korlátozott volt egy egyáltalán nem létezett. (Nas valójában sokkal gyakrabban működött együtt  a Death Row-nál Dr. Drevel mint a Bad Boy Records művészeivel). Ezért, és mert a két cost sok prominens művésze, mint Redman, Busta Rhymes, E-40 és a Wu-Tang Clan egyáltalán nem vett részt a vitában, széles körben elterjedt nézet volt, hogy Death Row/Bad Boy viszály média általi East Coast vs. West Coast harcként való beskatulyázása félrevezető és feltűnéskeltés volt.


Nem sokkal Shakur halála után, a Death Row Records tönkrement, mert Afeni Shakur, Tupac anyja, beperelte, hogy állítólag milliókat csalt ki a fiától. A vezető, Suge Knight végül börtönben végezte egy mindettől független feltételezett nemi erőszak miatt. Lady of Rage és Nate Dogg is pert indított a Death Row ellen hasonló ürüggyel. Puff Daddynek is többszörös jogi problémája volt,  többek között egy new yorki klub beli lövöldözés miatt; őt felmentették, de rapper társát, Shynet nem. A Bad Boy Records nagyrészt megőrizte helyét az iparág élén Notorious B.I.G halála óta, Mase-zel sikereket értek el korai visszavonulása előtt és Puff Daddy (most Diddy) maga is jelentős keresekedelmi sikert könyvelhetett el. Mostanában, a Bad Boy piacképes tehetségek hiányával küzd, és mert Puff  jobban törődik egyéb vállalkozásaival (pl. A Sean John ruhákkal). Miután Suge Knight kijött a börtönből, a Death Row Records újjászületett "Tha Row" néven, több előadóval szerződve, beleértve a korábbi Dogg Pound tagot, Kurupt-ot, és Lisa "Left Eye" Lopest. Sajnos Lopes meghalt egy autóbalesetben nem sokkal a leszerződése után, és a többi szerződésük nem hozott sikereket.

 

Lap teteje
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Miranda Lambert Tour Dates

(Miraenvip, 2019.05.24 01:01)

Miranda Lambert is my favourite US singer. She is young, beautiful and charming female in her 30s. Her strong voice takes me away from all issues of this world and I can enjoy my life and listen songs created by her. Now she is on a Roadside Bars & Pink Guitars Tour started in September of 2019 featuring Tenille Townes, Caylee Hammack and others. The concerts scheduled for the whole 2019, up to the end of November. Ticket prices are moderate and available for all men and women with different income. If you love contry music, then you must visit at least one of her concert. All tour dates are available at the <a href=https://mirandalambertconcertdates.com>Miranda Lambert concerts 2019</a>. Open the website and make yourself familiar with all Miranda Lambert concerts in 2020!

Shergill saved, detecting one-off offered?

(usokojowibijx, 2019.04.26 03:42)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> xlt.abux.tomi6230izene.eoldal.hu.cod.wd http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

L wrist reveals gripping mononucleosis quadriceps-strengthening fevers.

(oyameosuxexau, 2019.04.26 01:58)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - 23 <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> yzr.byjp.tomi6230izene.eoldal.hu.ovo.he http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

This excitement, visitors, stepwise accepted.

(huveyizaxiuc, 2019.03.07 01:21)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Ruthless The Best

(Ryder, 2013.08.31 17:28)

A Legjobbak: Eazy-E, Ice Cube, MC Ren, The D.O.C,
2Pac, BG Knock Out & Dresta Dr. Dre, Snoop Dogg,
Sylk-E, N.W.A (A Kedvencem), Bone Thugs N Harmony,
Above To Law, Run DMC, Too Short, MC Eight,
Compton's Most Wanted, Kokane, DJ Yella
A többi szart se ér! Külön megjegyezném a mai "kemény" arcokat: 50-cent, Eminem, David Guetta (azt utálom a legjobban) Hát ezek a "kemény" arcok szart se érnek! Mindössze ahhoz értenek, hogy számolják a pénzt amiért szart se tettek.
Ajánlok valamit: Írjátok be Youtube-on a követketőket: Eazy-Duz-It,
Straight Outta Compton. Hallgassátok meg minden idők két legjobb rap albumát!
Ryder, a Ruthless Records legnagyok rajongója voltam
Peace Homies

Re: Ruthless The Best

(Koka-D, 2014.12.06 19:40)

50cent azjo ama elolegjobb rapper 2pac volt a kiraly de david guetta ne tom hogy tartozik ide es netom mi a faszt okoskodsz azert mert tudsz olvasni es be tod irni a youtubeba hogy rap attol meg nemtudsz te semmit de beke:D

Re: Re: Ruthless The Best

(Noname :P , 2015.04.12 17:38)

Kb. :"D

Re: Ruthless The Best

(Shady, 2016.08.07 11:03)

látom Eminemről fogalmad sincs te szerencsétlen nézz utána milyen nézeteket vallott és vall mai napig kinek az oldalát pártolta és hogy miből nőtte ki magát te kemény arc :D nevetség tárgya vagy a véleményeddel együtt. jól állna neked egy lőtt seb :D

West Coast

(Mc alaz csuja, 2010.06.02 15:50)

Faszopó csíra est-es gecik kik a faszomék vagytok ti még h. east a nyolcba max anyád picsájában köcsög ratyi genyó te nme repper vagy te kocka genyóm... nem kel itt senkinek osztani az észt halgasatok meg pár 8-dik kerületi zenét pl:Weszélyes Elemek(underground zene)
ozt mongyátok azt utána h azok eastesek-.-
moore pakoljűtok magatokat h . pest a gehhtó de nézzetek le majd 1 pillnatra Nográdba is (Bátonyterenyére) moore azt nm értem h repperk ozt utálják a cigányokra agyilag kretén gecik akk menjél inkáb rockernak faszfej...R.I.P.2pac

Re: West Coast

(MHK, 2016.01.04 02:59)

Mc alaz csuja
Hogy a francba sikerült Bátonyterenyét leírnod helyesen?!
MHK Magyar Helyesírási Kézikönyv
Ajánlom figyelmedbe, mert nagyon primitív vagy!

Szánalmasak Vagytok!

(Mc No N@me, 2011.08.19 14:58)

Szánalmasak vagytok bazdmeg!
Itt vitáztok hogy "East a király! nem nem West a király"
Azt kb anyi közötök van hozzá mint LL Junior-nak a rap-hez! XD
M.O.-n nincsenek oldalak vazze!!!! tehát nem értem hogy mi értelme van egymás oltogatásának!?!?
semmi közötök nincs és nem is lesz ehez sose!
ez van! ezt kell szeretni!
amugy meg már rég nincs rivalizálás az oldalak közt bazdmeg!!!
PL: The Game Fifty-vel nyomja!
Eminem meg magasról szarik az East/West balhéra,és még is ő ad el a legtöbb lemezt!
tehát ez is azt bizonyítja hogy nincs már rivalizálás oldalak és rapperek közt!
nem kell egyikhez sem tartozni hogy sikeres legyél! egyszerűen szarni kell a csicskákra akik ezen pattognak!
én pl ugyanúgy szívesen halgatok East-i és West-i reppereket!
és akkor mi van!
király mind kettő!

Re: Szánalmasak Vagytok!

(Noname :P , 2015.04.12 17:41)

Pontosan...(; (:

50fan

(50fan, 2010.06.04 22:46)

tanuljá má meg irni köcsög gyerek mielött jöszz ide okoskodni

am szeretnél te olyan senki lenni mint 50...
elötted állna aztse tudnád h térdelj-e vagy fuss..
és amig nem laktál a nyolcba addig ne jrájon a pofád te köcsög divat "vesszájdos"
szégyen...

Re: 50fan

(fakir, 2013.02.22 12:38)

Jól van fiúk. Hadjuk csak azt a nyóckert. Szerintem a Budapesti köcsögök sokan azt hiszik, hogy ők a kemények, meg a nyóc. Én Szerbiában élek. Itt a Szerb cigányok durvák, de a sima Szerbek is. Nem azért mert gonoszkodni akarnak csak mert primitívek. Az elmúlt 20 év 2 háborúja kiölt egy pár emberi érzést itt a balkánon. Ti erről nem tudtok semmit tejfölösszájúak.

rapy24@freemail.hu

(rapy, 2011.01.08 21:03)

Mi van ti kis fasszopó faszfelyek!!West coast the king!!Én laktam a 8 kerben és tudom mi van kint west side-on.A 8-ker nyomába sem ér annak a helynek.Ha itt lenének a gengsterek ki csinálnák a 8 kert.Vágjátok köcsögök!!A magyar rap meg egy nagy szar ugy ahogy van!Nem rap csak utánozzák!!Na csáá rapy!!

Re: rapy24@freemail.hu

(faszfej cigók, 2012.08.11 03:19)

Haver ez szánalmas

Death Row

(Makaveli, 2012.07.22 16:40)

Tupac a legnagyobb meg a bone thugs

karcsa pázsit ut 8

(becsked thug 23, 2012.04.03 22:16)

tudjátok ki volt a legnaggyobb pac a tobbit szopjhátok le.......tesokDDD

hülyegyerekek

(DMX, 2011.06.29 01:39)

Ti mi a fasznak kaptok itt össze, basszátok szájba ez nem amerika, nektek mi a fasznak kell veszekedni? Egyikhez se tartoztok ti baromállatok xD

I love Rapp

(I love Rapp, 2011.06.16 19:32)

Tupacról mindenki példát vehet, és példát is vettek,
ő volt a Rapp királya...

R.I.P.

:'(((


1 | 2 | 3 | 4

Következő »