Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eminem

  Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, George Bush a következőképp jellemezte Eminemet: A gyermekbénulás óta ő jelenti a legnagyobb fenyegetést az amerikai gyerekek számára." Ami azt illeti már ránk is

Valódi Neve:   Marshall Bruce Mathers III
Születési Dátum: October 17, 1972
Szülőváros: Detroit, Michigan
Iskola: Lincoln Highschool 1986-89
Zenei Hatások: LL Cool J, Ice-T, NWA, Run DMC
 

 Élete:

Marshall Bruce Mathers III 1972-ben született Kansas City-ben. Apját soha nem látta (még képen se!), egyedül élő édesanyja nevelte fel. Mivel a mamának nem igen volt munkája, elég sokat voltak kénytelenek költözködni. 12 éves koráig Eminem Kansas és Detroit között ingázott, a legtöbb idő, amíg egy helyen lakott, hat hónap volt. Ez a zaklatott életmód nem igazán tett jót az iskolai karrierjének sem, hiszen minduntalan új osztályba került.
Ebben a helyzetben a legfőbb támasza a hip hop volt. Kilenc (!) évesen kattant rá teljesen, amikor meghallotta Ice-T: Reckless című lemezét. Azóta ez a műfaj az élete, nem is igen hallgat mást. Manapság kedvenc előadói között Tupacot, a Beastie Boys-t és Redmant találjuk. Az iskolában is hódolt a hip hop iránti szenvedélyének, a menzán nagy csatákat (battle) vívott, mármint szóban. 14 évesen írta meg első számát, és 17 volt, amikor komolyan elkezdett foglalkozni a dologgal. Kimaradt az iskolából, minimálbérért dolgozott, és mélyen belemerült a detroiti rap-életbe.

1997-ben adta ki az első albumát, Infinite címmel. Erről mi egyáltalán nem hallottunk, és nem véletlenül. Elég kedvezőtlenül fogadták, sokak szerint túlságosan hasonlított a stílusa Nas és Jay-Z rímeléséhez. Eminem maga sem lelkesedik már az anyagért. Mint mondja, csak egy fázis volt a fejlődésének folyamatában, abban, hogy megtalálja a saját stílusát.
Lehet, hogy most így látja, de azért akkoriban érthetően megviselte a kritika. Azért néhányan így is felfigyeltek rá, és mindenfelé meghívták: rádiós műsorokba, rap-vetélkedőkre, stb. Ezeken elég jó díjakat összeszedett, a Rap Olympics nevű rendezvényen freestyle kategóriában második lett. (Freestyle-nak azt hívják, amikor az ember zenei kíséret nélkül rögtönöz valami ritmikus szöveget.)

1998 ismét fontos állomás a karrierjében. Ebben az évben vette fel a Slim Shady EP-t, ami igazi underground sztárrá tette. Itt már megtalálta saját stílusát, és megalkotta a később legendássá lett figurát, Slim Shadyt. Azonkívül a detroiti rapszcénából mindenkit elküldött melegebb éghajlatra, aki valaha valami rosszat is mondott róla. Egyes sztorik szerint Dr. Dre ezt a lemezét hallgatta meg, és rögtön utána megkereste őt. A legtöbb életrajz a másik verziót ismétli: eszerint Dre egy rádióműsorban hallotta őt freestyle-ozni, és azon nyomban felhívta munkatársait: keressék meg neki ezt a fiút. De miért olyan fontos ez a Dr. Dre? Mert ő a legjobb és legnevesebb rap-producer jelenleg. Az NWA (Niggers With Attitude) tagjaként Ice Cube és Eazy-E mellett részt vett a kemény, fekete hip hop alapjainak lerakásában, és azóta is a csúcson van. Akit ő a szárnyai alá vesz, az már nem nagyon ronthatja el. Eminem is bekerült Dre kiadója, az Aftermath művészei közé.
Akármikor hallotta is a hip hop-mágus a Slim Shady EP-t, biztosan tetszett neki, mert megcsinálta nagylemez-változatát (címe ugyanaz, csak a vége LP). Ezen több számot a kislemezről vett át, ám hozzá is rakott, többek között a Guilty Conscience-t és a My Name Is...-t.
Ez utóbbiból, megtámogatva az emlékezetes videóklippel, hatalmas sláger lett. Hirtelen mindenki megismerte Slim Shadyt, a figurát, aki csak Eminem képzeletében létezett. Amerikában háromszoros platinalemez lett az albumból, ami azért nem semmi. Az ilyen hirtelen jött sikernél fontos, hogy az ember meg tudja lovagolni, és ne legyen egyslágeres sztárocska - ez Eminemnek sikerült, hiszen legalább négy kislemeze tarolt.

A 2000-es évben sikerült megismételnie a bravúrt. A The Marshall Mathers LP című harmadik lemeze még mindig a slágerlisták élvonalában van, sőt, most már a Mahasz-listán is elkezdett felfelé kúszni. Ezen a lemezen a korábbi kritikákra is reagál - a most futó Stan című számban egy olyan rajongóját képzeli el, aki komolyan vette a szövegeit. Ugyanígy a kitalált Slim Shady-figura és a valóság közti furcsa kapcsolatot vizsgálja a The Real Slim Shady is. Ugyanakkor persze megkapják a magukét azok is, akik a jó zaftos beszólásokat kedvelik. Emberünk zenei életrajzának eddigi legutolsó fejezete az, hogy az idén több Grammy-díjra is jelölték, úgyhogy egyet-kettőt biztosan fog kapni. Ez pedig a zenei világ teljes elismerését jelenti (kb. a zenei Oscar). Biztosan többen hiányoltátok a botrányokat az eddigi leírásból. Az az igazság, hogy ha valaki mindet össze akarná szedni, akkor ahhoz egy új honlapot kellene indítania. Eminem ugyanis beszólt szinte mindenkinek, aki csak létezik. Anyjának, rapper-társainak (Insane Clown Posse, Everlast és mások), és fiatal énekesnőknek (Britney, Christina Aguilera). Ezen kívül állt már bíróság előtt, és gyújtották már fel D12 nevű együttesének turnébuszát. Az MTV, ami nagy szerepet játszott az ő sztárrá avatásában, már bánja ezt...
A kérdés csak az, hogy mit kell ebből komolyan venni. Mennyi ebből a provokáció, a média figyelmének folytonos ébren tartása - és mi az, ami valódi fenyegetés? Az a gyanúm, hogy a nagyobb része inkább csak cirkusz, ami a The Marshall Mathers LP több számából is kiderül. Ugyanakkor biztos, hogy egy ilyen gyerekkor után, elég sok düh felhalmozódik az emberben... Mindenesetre hasznosabb, ha a botrányok helyett inkább a zenére összpontosítjuk a figyelmünket.

A következő lemez, a The Eminem Show (2002) az év albumaként csupán Amerikában 7,4 millió példányban kelt el, ezzel meghazudtolva az ágazatban zajló hanyatlási trendet. Ekkor már nem érte meglepetésként az újabb két Grammy, amiket a legjobb rap album illetve a legjobb rövid videó (Without me) kategóriában kapott. Az MTV Europe Music Awardson ő kapta a legjobb férfi előadó, a legjobb hip-hop előadó és a legjobb album díját.

Eminem időközben szerepet vállalt Curtis Hanson (Wonder Boys, Szigorúan bizalmas) legutóbbi filmjében, a 8 mérföldben. A meglepően jó színészi alakítás mellett saját kiadójával, a Shady Records-szal elkészítette a filmzenét is, amelyen már saját felfedezettjei, így 50 Cent, Obie Trice és a D12 is közreműködtek.

A filmzene az Eminem Show-val párhuzamosan több millió példányban kelt el, és a Lose Yourself elnyerte a legjobb betétdalnak járó Oscar-díjat.
A balhé ezúttal sem maradt el, Marshall a rendezőkkel történt szóváltást követően nem jelent meg a díjátadáson.

Az Oscart, a Grammy-ket és más díjakat nézve Eminem nemcsak kirepült Dr Dre fészkéből, hanem már-már túl is szárnyalja egykori mesterét.
A kérdés az, meddig tart a sikerszéria.

2004 őszén új nagylemezt jelentetett meg Encore (Ráadás) címmel, amely megosztotta mind a rajongókat és a közvéleményt is.

Felmegy a függöny, és Eminem még egyszer visszatér nevét skandáló közönség elé. Visszamegy a történetben egészen a saját születéséig, hangsúlyozza, hogy apa nélkül nőtt fel („Atyám, bocsáss meg nekem, mert nem tudom, mit teszek / csak sosem volt alkalmam, hogy találkozzam veled” – Evil Deeds), anyjának megköszöni a rossz nevelést, mert részben amiatt küzdötte fel magát azzá, aki ma, és amiatt hajtja a bizonyítási kényszer azóta is (Never Enough). Elmeséli, hogyan igézte meg őt a fekete hiphopkultúra és milyen körülmények közt született az a kamaszkori felvétele, ami miatt nemrég rasszizmussal vádolták meg ellenségei („azért bocsánatot kérek, hibáztam / mert bármilyen bőrszínű is egy lány, akkor is egy...” – Yellow Brick Road), majd felszólal a hiphop berkekben egyre durvuló ellenségeskedés ellen (Like Toy Soldiers), aztán felvonulást vezet Bush és háborúja ellen („akasszatok a nyakába egy AK-47-est, hadd vívja meg a saját háborúját, hadd villogjon azzal a papájának” – Mosh). A hírességek között vagdalkozó agymenéses szövegével lehetetlenné teszi, hogy a dala kislemezsláger legyen (My 1st Single), meghülyül attól, hogy mit szabad mondani és mit nem (Rain Man), gyerekesen affektálva fütyinek csúfolja féltékeny ellenségeit (Big Weenie), sokat viccelődik homoszex témakörben, poénkodik Michael Jackson pedofil botrányain (Just Lose It), még az őt gyakran gúnyoló tévés kutyabáb, a vaskos akcentussal beszélő Triumph the Insult Comic Dog bőrébe is belebújik, amint az ifjú nőnemű film- és popsztárok után csorgatja nyálát („figyu, Gwen Stefani / rám tudná` pisá`ni?” – Ass Like That). Feleségével, Kimmel közli, hogy hányni tud tőle (Puke), később meg azt, hogy bármennyire is gyűlöli néha, mégis ő az élete nője (Crazy In Love), időközben pedig elmeséli kislányuknak, Hailie-nek – és Kim unokahugánák, Lainie-nek, akit sajátjaként nevel – hogy, mi a baj anyuval (Mockingbird). Obie Trice és 50 Cent társaságában futó nőügyekről beszél (Spend Some Time), a D12 tagjaival egy szórakozóhelyen kitört lövöldözés közepén találja magát (One Shot 2 Shot), végül pedig bulizik egy utolsót Dr. Drével (Encore). A műsor végén megköszöni a közönség tagjainak, hogy eljöttek, és elindul lefelé a színpadról, de aztán „ó, a francba, majdnem elfelejtettem... ti is velem jöttök!” felkiáltással visszafordul és lövöldözni kezd a nézőtéren ülő nézőkre (ahogy Sid Vicious is tette annó a Nagy rock and roll svindli filmben), majd „bye-bye” kurjantással saját magát is főbe lövi . „Viszlát a pokolban, faszok!”

Eminem szó szerint vagdalkozik, és a botrányosan viselkedő, de azért szeretni való bolond imidzset felváltotta a kiszámíthatatlan, mániákus depressziós őrült. A rapper az elmúlt évek történéseire reagál, szóba kerülnek gyűlölt és imádott családtagjai, ellenfelei, kritikusai, sőt alteregói is. Ez korábbi lemezeire is igaz, de Eminem egyre szélsőségesebb: az exnejéhez szóló Puke című szerzeményt szó szerint végighányja. Hangulatait ugyan következetlenül váltogatja – hol röhög, hol gyűlöl, hol gúnyol – a lemez végső katarzisában mindenkivel végez, beleértve saját magát.

A nyomasztó hangulat a zenei kivitelezésre is rányomta bélyegét, és Eminem mintha „félvállról” rappelne, virtuozitása nem kap olyan nagy szerepet, mint a kezdetekben. Producerként visszatért Dr. Dre, aki konszolidálja Slim Shady kicsapongásait, bár néha túl monoton alapokat használ. A hagyományokhoz híven a haverok sem maradtak le, 50 Cent, Obie Trice és a D12 is fel-felbukkan a korongon.

A fent említett hibákon túl Eminem még mindig a legeredetibb rapelőadók közé tartozik, és kivételes tehetsége meg-megvillan az olyan dalokban, mint a Like Toy Soldiers vagy a Spend Some Time. Slim Shady „régi” oldala a Big Weenie és az Ass Like That című dalokban érezhető a leginkább. Újdonság, hogy Eminem az éneklésre is egyre inkább rákapott, elég meghallgatni a kislányának írt Mockingbird című szerzeményt.

Eminem stílusát elsősorban szédületes rappelési technikája határozza meg. Senki nem tudja ilyen gyorsan nyomni. Ráadásul sajátos módon függetleníti magát a ritmustól - nem mintha nem találná el, egyszerűen nem tartja be pontosan. Másnál ez hiba, nála erény. Szövegírónak szintén kiváló, kemény, agresszív, sőt, néha primitív - ugyanakkor jól adagolja az öniróniát is.
A kíséret pedig szintén telitalálat. Lecsupaszított hip hop-klisék, alig néhány hangszer, azok viszont ütősek. Például kinek jutott volna eszébe rap-számban olyan csemballó(szerűsége)t használni, mint amilyen a The Real Slim Shadyben volt?

 

 

Eminem díjai :

Academy Awards

    * 2003 - Best Original song, for "Lose Yourself" from 8 Mile

Golden Globe Nomination

    * 2003 - Best Original Song in a Motion Picture for "Lose Yourself" from 8 Mile

Grammy Awards

    * 2000 - Best rap solo performance for "My Name Is" from The Slim Shady LP
    * 2000 - Best rap album for The Slim Shady LP
    * 2001 - Best rap solo performance for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
    * 2001 - Best rap performance by a duo or group (with Dr. Dre) for "Forgot About Dre" from Dr Dre 2001
    * 2001 - Best rap album for The Marshall Mathers LP
    * 2003 - Best short form music video, for "Without Me" from The Eminem Show (directed by Joseph Kahn)
    * 2003 - Best rap album for The Eminem Show
    * 2004 - Best male rap solo performance for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.
    * 2004 - Best rap song for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.

Grammy Awards (Nominations)

    * 2000 - Best New Artist
    * 2001 - Album of the Year for The Marshall Mathers LP
    * 2003 - Album of the Year for The Eminem Show
    * 2006 - Best rap song for "Mockingbird" from Encore
    * 2006 - Best rap performance by a duo or group for "Encore/Curtains Down" (featuring Dr. Dre & 50 Cent) from Encore
    * 2006 - Best rap album for Encore
    * 2007 - Best Rap/Sung Collaboration for "Smack That" (Akon featuring Eminem) from Konvicted
    * 2007 - Best Rap/Sung Collaboration for "Shake That" (featuring Nate Dogg) from Curtain Call: The Hits

Juno Awards

    * 2001 - Best Selling Album (Foreign or Domestic) for The Marshall Mathers LP
    * 2003 - International Album of the Year for The Eminem Show

MTV Movie Awards

    * 2002 - Best male performance, for 8 Mile
    * 2002 - Best breakthrough male performance, for 8 Mile

MTV Video Music Awards

    * 1999 - Best new artist for "My Name Is" from The Slim Shady LP
    * 2000 - Best video for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
    * 2000 - Best male video for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
    * 2000 - Best rap video (with Dr. Dre) for "Forgot About Dre" from Dr Dre 2001
    * 2002 - Best video for "Without Me", from The Eminem Show
    * 2002 - Best male video, for "Without Me", from The Eminem Show
    * 2002 - Best rap video for "Without Me", from The Eminem Show
    * 2002 - Best direction, for "Without Me", from The Eminem Show
    * 2003 - Best video from a film, for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.

MTV Europe Music Awards

    * 1999 - Best hip-hop act
    * 2000 - Best hip-hop act
    * 2000 - Best album, for The Marshall Mathers LP
    * 2001 - Best hip-hop act
    * 2002 - Best male act
    * 2002 - Best hip-hop act
    * 2002 - Best album, for The Eminem Show
    * 2003 - Best hip-hop act
    * 2004 - Best Hip Hop Act (D12)

Detroit Music Awards

    * 2006 - Outstanding Video / Major Budget Eminem When I'm Gone
    * 2005 - Outstanding National Major Label Recording (Encore
    * 2003 - Outstanding National Single (Lose Yourself
    * 2001 - Outstanding National Major Label Recording (The Marshall Mathers LP)
    * 2001 - Outstanding National Single (The Real Slim Shady)

World Music Awards

    * 2005 - Best Pop/Rock Artist
    * 2005 - Best Rap/ Hip Hop Artist
    * 2001 - World Music Award For World's Best Selling Rap Artist

Billboard Music Awards

    * 2003 - Best Rap Album (The Eminem Show)
    * 2003 - Best Album's Artist
    * 2002 - Album Of The Year (The Eminem Show)
    * 2002 - R&B/ Hip Hop Album Of The Year (The Eminem Show)
    * 2002 - Best Album (The Eminem Show)
    * 2001 - Maximum Vision Award (The Real Slim Shady)
    * 2001 - Best Rap Hip Hop Clip (The Real Slim Shady)

Teen Choice Awards

    * 2005 - Choice Music Rap Artist
    * 2005 - Choice Music Rap Track (Mockingbird)

American Music Awards

    * 2003 - Favorite pop/rock male artist
    * 2003 - Favorite pop/rock album, for The Eminem Show
    * 2003 - Favorite hip-hop/R&B male artist
    * 2003 - Favorite hip-hop/R&B album, for The Eminem Show
    * 2005 - Favorite hip-hop/R&B male artist
    * 2006 - Favorite hip-hop/R&B male artist

 

 

Eminem albumai :

 Infinite (1996) (körülbelül 500 darabot adott el az autója csomagtartójából)
 The Slim Shady EP (1997) (The Slim Shady LP elődje, sok azonos szám van a két albumon)
 The Slim Shady LP (1999) 2. Amerikában (4x platina); 12. Nagy-Britanniában (platina) (9 millió eladva világszerte)
 The Marshall Mathers LP (2000) 1. Amerikában (8. hét) (gyémánt); 1. Nagy-Britanniában (5x platina) (19 millió eladva világszerte)
 The Eminem Show (2002) 1. Amerikában (6. hét) (8x platina); 1.
 8 mérföld filmzene (8 Mile Soundtrack, album készítése, és öt dalban rappel – 2002) Nagy-Britanniában (21 millió eladva világszerte)1. Amerikában (4. hét) (4x platina); 1. Nagy-Britanniában (összeállított lista) (arany) (9 millió eladva világszerte)
 Encore (2004) 1. Amerikában (4. hét) (5x platina); 1. Nagy-Britanniában (3x platina) (11 millió eladva világszerte)
 Curtain Call: The Hits (2005) 1. Amerikában (2. hét) (2x platina) 1.
The Re-up (2007) Nagy-Britanniában (5. hét) (6 millió világszerte)

 

Eminem élete videoban :

 

Lap teteje

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

debrecen

(Lia, 2010.11.04 21:38)

Ő a legjobb ,és még ráadásul találkoztam is vele ja és nem koncerten

happycaramell@hotmail.com

(Slim1990, 2010.09.12 01:39)

nah csá dög minden Eminem rajongot köszöntök elmondom a véleményemet voltam olyan okos hogy elolvastam végig a kommentárokat kb Eminem a legjobb rapper ezen a viláágon tény szeretjük Dr.dre isten hogy felvedezte,Xibit jó fej mert ö vele is koncertezett és neki is vannak jó számai,mindenki Eminemet isteniti ahogy én is de elfelejtük Proof-ot aki a legjobb barátja volt és támogatta öt amig megnem halt.Eminemröl aszem még elkell mondanom hogy ö nem nagyoskodik nem ő az életét rappeli el az hogy van egy két száma mint az Ass like that vagy a Shake that úristen ki nem gondol csajokra hmm jó kis punci:P de sose rappelt autókról vagy pénzről 50centet nem szeretem mer ö tényleg csak a pénzröl tudd rappelni biztos tud meg minden de Eminemm helyében nem fedeztem volna fel
jobban örülök hogy benne van D12-ben és segitett a megalakulásában és am a Re up cimü album eléggé azt sugalja hogy volt ő is banda háborukban én most egész visszanyúlva régi komikhoz is irtam.Am a Recovery tényleg jó album de eltér a többi-töl igazából nem a jó megszokott komikus,viccelödős album kicsit slágeresebb dalok és érzelmesebbek Relapse meg az is jó mint 2 album nagyban különbözik mer a Relapse arról szól hogy mi volt a drogok hatása alatt meg hogy letette a drogokat aminek örülünk hála és még anyitt Eminem4ever meg aki nem szereti az meg tényleg mér ir ide aki 50centet szereti irjon oda aki mást szeret akkor oda ír nem tom én se irok 50cent oldalára hogy ööööööööö de szar mer az néha sajnálom is hogy van közös számuk nah jó tudd azért 50cent is de mindjárt többre becsülném ha kicsit az életröl rappelni minthogy milyen kocsija van és mennyi pénze szóval ennyit akartam irni Slim Shady am tudtátok hogy Eminemnek azért lett Slim Shady a neve a másik neve mer mikor megalapitották a D12-öt akkor proof eredetileg 12 tagot akart de csak hat lett igy mindenkinek 2 neve van a csapatban am proof is volt aki elnevezte a csapatott na de tényleg befejeztem csak egy nagy összegzö kommit akartam a film meg tényleg jó az a kedvencem az is tükrözi milyen nehéz a csúcsra törni:) nah de csáó béke veletek Slim fanok csáó dög

visrics

(visrics, 2010.08.08 12:06)

a not afraid nagyon jó szám tetszik de a recoveryn sok jó szám van szal üt az album meg youtuben is azért 70 millióan nézték meg a not afraidot nem semi béke

fagervold

(rakel, 2010.07.01 19:01)

i love you eminem<33333

chienne

(chienne, 2010.06.22 15:19)

Sziasztok!
Azt tudnotok kell, hogy én elsősorban rockot hallgatok, de mivel a rappet is szeretem (Eminemet meg különösen)feltéptem ide, elolvastam róla a cikket, megnéztem a vidit, és végigbújtam a kommikat.
Az oldal nagyon cool, lett, tényleg. Köszi a sok munkát Tomi (....remélem így hívnak ~~" ).
De többiek!!! Könyörgöm, ez az oldal Eminem és a rap istenítésére jött létre!!! Mindannyian tudjuk, hogy a maga módján, MINDEN rapper eredeti és utánozhatatlan, legyen fekete, vagy fehér, East vagy West Side-os. Az, hogy ki kit szeret jobban mindenkinek a saját MAGÁNÜGYE. És ha ki is jelenti, hogy én Eminemet vagy én 2pacot bírom jobban, akkor sem nézhető le érte!!! ((Ami engem illet, legjobbnak Eminemet tartom fej fej mellett 50centtel. Mindkettejük rappjében van magamutogatás és igazi fájdalom egyszerre... Hazai pályán Szub basszus Szabi a király az oroszoknál meg Serjoga!!! XD))
Szóval többiek, akik itt faszosztok, geciztek, és leszopjátok egymást, vagy tudja tököm mit csináltok, légyszi hozzatok létre egy blogot magatoknak, vagy valamit, és folytassátok a nyálverést OTT!
Köszi.
Béke

chienne

Crew

(Crew, 2010.06.16 06:44)

Crew visza tért:P

album

(visrics, 2010.05.24 15:12)

ja igazad van de am nem julius hanem junius 22 de am minden jó eminem.comon van rajta a not afraidhoz van 1 szám is meg van freestyle rem ütős lesz peace

Új Album és új kislemez

(Eminem Fun, 2010.05.14 19:51)

Eminem-nek új albuma is kislemeze fog megjelenni!A kislemez már kész az a címe hogy Not Afraid már forgatja hoozá a klipet és az album 2010 július 22-én fog megjelenni,az lesz a címe hogy Recovery!Peace!

www.eminem.com

(MinM, 2010.05.07 16:15)

RESPECT EMINEM

asdsdsads.

(Szaszii^^, 2010.05.03 22:08)

EEEEEEEEEE
EEEEEEEEEE
EEEEEEEEEE
EEEE
EEEE
EEEEEEEEEE
EEEEEEEEEE
EEEE
EEEE
EEEEEEEEEE
EEEEEEEEEE
EEEEEEEEEE M I N E M < 33 a leg és kész^^

Crew

(Crew, 2010.04.03 16:32)

hja igazad van mc tom;)

egy isten

(mc tom , 2010.04.02 22:04)

eminem egy nagyon jó raper és hihetetlen jól adja elö az életét a kliben

Crew

(Crew, 2010.03.14 17:53)

kemeny a dumatok:P

50fan

(50fan, 2010.03.07 00:26)

hallod shady most h ennyire szertnéd akkor SZOPJÁL LE XD
de ne én menjek gubacsira hanem te gyere pestre........

...

(shady, 2010.03.06 23:59)

máshol nem tudjátok játtszani.az"én beszólok te meg wisszaszolsz "című játékot???ja és 50fan olyan sokszor mondtad azt h szopjále..hogy nekem az esett le h akarsz 1 nagy brokit a szádba?! ezesetbe menny le gubacsira és ott megtalálod..Crewet..másik lehetőség ..pszihológus..
-.-

mindent bele

(record, 2010.03.06 23:47)

EMINEM A MEGÁLLÍTHATATlan ...!!!!!!!!!!!2009 így kell a szarból wárat épiteni..-.-
love you shady

50fan

(50fan, 2010.02.24 00:05)

ki hát geci megölünk!!!!!!!!!!!

Crew

(Crew, 2010.02.23 20:05)

oke arnold teh megdoglesz teh buzi!!!
minket emtuc megszivatni kiutyuk a fogad kocsog;)

50fan

(50fan, 2010.02.23 20:01)

jah nagyon ugy néz ki!
adunk hát leszedjük a fejét:@

Crew

(Crew, 2010.02.23 19:05)

he 50fan szerintem arnold az a ganksztar is aek 2pacnal pofazik nekunk!!!!
szerintem szivatni akar teged !!!
agyunk neki?


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Következő »