Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eminem

  Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, George Bush a következőképp jellemezte Eminemet: A gyermekbénulás óta ő jelenti a legnagyobb fenyegetést az amerikai gyerekek számára." Ami azt illeti már ránk is

Valódi Neve:   Marshall Bruce Mathers III
Születési Dátum: October 17, 1972
Szülőváros: Detroit, Michigan
Iskola: Lincoln Highschool 1986-89
Zenei Hatások: LL Cool J, Ice-T, NWA, Run DMC
 

 Élete:

Marshall Bruce Mathers III 1972-ben született Kansas City-ben. Apját soha nem látta (még képen se!), egyedül élő édesanyja nevelte fel. Mivel a mamának nem igen volt munkája, elég sokat voltak kénytelenek költözködni. 12 éves koráig Eminem Kansas és Detroit között ingázott, a legtöbb idő, amíg egy helyen lakott, hat hónap volt. Ez a zaklatott életmód nem igazán tett jót az iskolai karrierjének sem, hiszen minduntalan új osztályba került.
Ebben a helyzetben a legfőbb támasza a hip hop volt. Kilenc (!) évesen kattant rá teljesen, amikor meghallotta Ice-T: Reckless című lemezét. Azóta ez a műfaj az élete, nem is igen hallgat mást. Manapság kedvenc előadói között Tupacot, a Beastie Boys-t és Redmant találjuk. Az iskolában is hódolt a hip hop iránti szenvedélyének, a menzán nagy csatákat (battle) vívott, mármint szóban. 14 évesen írta meg első számát, és 17 volt, amikor komolyan elkezdett foglalkozni a dologgal. Kimaradt az iskolából, minimálbérért dolgozott, és mélyen belemerült a detroiti rap-életbe.

1997-ben adta ki az első albumát, Infinite címmel. Erről mi egyáltalán nem hallottunk, és nem véletlenül. Elég kedvezőtlenül fogadták, sokak szerint túlságosan hasonlított a stílusa Nas és Jay-Z rímeléséhez. Eminem maga sem lelkesedik már az anyagért. Mint mondja, csak egy fázis volt a fejlődésének folyamatában, abban, hogy megtalálja a saját stílusát.
Lehet, hogy most így látja, de azért akkoriban érthetően megviselte a kritika. Azért néhányan így is felfigyeltek rá, és mindenfelé meghívták: rádiós műsorokba, rap-vetélkedőkre, stb. Ezeken elég jó díjakat összeszedett, a Rap Olympics nevű rendezvényen freestyle kategóriában második lett. (Freestyle-nak azt hívják, amikor az ember zenei kíséret nélkül rögtönöz valami ritmikus szöveget.)

1998 ismét fontos állomás a karrierjében. Ebben az évben vette fel a Slim Shady EP-t, ami igazi underground sztárrá tette. Itt már megtalálta saját stílusát, és megalkotta a később legendássá lett figurát, Slim Shadyt. Azonkívül a detroiti rapszcénából mindenkit elküldött melegebb éghajlatra, aki valaha valami rosszat is mondott róla. Egyes sztorik szerint Dr. Dre ezt a lemezét hallgatta meg, és rögtön utána megkereste őt. A legtöbb életrajz a másik verziót ismétli: eszerint Dre egy rádióműsorban hallotta őt freestyle-ozni, és azon nyomban felhívta munkatársait: keressék meg neki ezt a fiút. De miért olyan fontos ez a Dr. Dre? Mert ő a legjobb és legnevesebb rap-producer jelenleg. Az NWA (Niggers With Attitude) tagjaként Ice Cube és Eazy-E mellett részt vett a kemény, fekete hip hop alapjainak lerakásában, és azóta is a csúcson van. Akit ő a szárnyai alá vesz, az már nem nagyon ronthatja el. Eminem is bekerült Dre kiadója, az Aftermath művészei közé.
Akármikor hallotta is a hip hop-mágus a Slim Shady EP-t, biztosan tetszett neki, mert megcsinálta nagylemez-változatát (címe ugyanaz, csak a vége LP). Ezen több számot a kislemezről vett át, ám hozzá is rakott, többek között a Guilty Conscience-t és a My Name Is...-t.
Ez utóbbiból, megtámogatva az emlékezetes videóklippel, hatalmas sláger lett. Hirtelen mindenki megismerte Slim Shadyt, a figurát, aki csak Eminem képzeletében létezett. Amerikában háromszoros platinalemez lett az albumból, ami azért nem semmi. Az ilyen hirtelen jött sikernél fontos, hogy az ember meg tudja lovagolni, és ne legyen egyslágeres sztárocska - ez Eminemnek sikerült, hiszen legalább négy kislemeze tarolt.

A 2000-es évben sikerült megismételnie a bravúrt. A The Marshall Mathers LP című harmadik lemeze még mindig a slágerlisták élvonalában van, sőt, most már a Mahasz-listán is elkezdett felfelé kúszni. Ezen a lemezen a korábbi kritikákra is reagál - a most futó Stan című számban egy olyan rajongóját képzeli el, aki komolyan vette a szövegeit. Ugyanígy a kitalált Slim Shady-figura és a valóság közti furcsa kapcsolatot vizsgálja a The Real Slim Shady is. Ugyanakkor persze megkapják a magukét azok is, akik a jó zaftos beszólásokat kedvelik. Emberünk zenei életrajzának eddigi legutolsó fejezete az, hogy az idén több Grammy-díjra is jelölték, úgyhogy egyet-kettőt biztosan fog kapni. Ez pedig a zenei világ teljes elismerését jelenti (kb. a zenei Oscar). Biztosan többen hiányoltátok a botrányokat az eddigi leírásból. Az az igazság, hogy ha valaki mindet össze akarná szedni, akkor ahhoz egy új honlapot kellene indítania. Eminem ugyanis beszólt szinte mindenkinek, aki csak létezik. Anyjának, rapper-társainak (Insane Clown Posse, Everlast és mások), és fiatal énekesnőknek (Britney, Christina Aguilera). Ezen kívül állt már bíróság előtt, és gyújtották már fel D12 nevű együttesének turnébuszát. Az MTV, ami nagy szerepet játszott az ő sztárrá avatásában, már bánja ezt...
A kérdés csak az, hogy mit kell ebből komolyan venni. Mennyi ebből a provokáció, a média figyelmének folytonos ébren tartása - és mi az, ami valódi fenyegetés? Az a gyanúm, hogy a nagyobb része inkább csak cirkusz, ami a The Marshall Mathers LP több számából is kiderül. Ugyanakkor biztos, hogy egy ilyen gyerekkor után, elég sok düh felhalmozódik az emberben... Mindenesetre hasznosabb, ha a botrányok helyett inkább a zenére összpontosítjuk a figyelmünket.

A következő lemez, a The Eminem Show (2002) az év albumaként csupán Amerikában 7,4 millió példányban kelt el, ezzel meghazudtolva az ágazatban zajló hanyatlási trendet. Ekkor már nem érte meglepetésként az újabb két Grammy, amiket a legjobb rap album illetve a legjobb rövid videó (Without me) kategóriában kapott. Az MTV Europe Music Awardson ő kapta a legjobb férfi előadó, a legjobb hip-hop előadó és a legjobb album díját.

Eminem időközben szerepet vállalt Curtis Hanson (Wonder Boys, Szigorúan bizalmas) legutóbbi filmjében, a 8 mérföldben. A meglepően jó színészi alakítás mellett saját kiadójával, a Shady Records-szal elkészítette a filmzenét is, amelyen már saját felfedezettjei, így 50 Cent, Obie Trice és a D12 is közreműködtek.

A filmzene az Eminem Show-val párhuzamosan több millió példányban kelt el, és a Lose Yourself elnyerte a legjobb betétdalnak járó Oscar-díjat.
A balhé ezúttal sem maradt el, Marshall a rendezőkkel történt szóváltást követően nem jelent meg a díjátadáson.

Az Oscart, a Grammy-ket és más díjakat nézve Eminem nemcsak kirepült Dr Dre fészkéből, hanem már-már túl is szárnyalja egykori mesterét.
A kérdés az, meddig tart a sikerszéria.

2004 őszén új nagylemezt jelentetett meg Encore (Ráadás) címmel, amely megosztotta mind a rajongókat és a közvéleményt is.

Felmegy a függöny, és Eminem még egyszer visszatér nevét skandáló közönség elé. Visszamegy a történetben egészen a saját születéséig, hangsúlyozza, hogy apa nélkül nőtt fel („Atyám, bocsáss meg nekem, mert nem tudom, mit teszek / csak sosem volt alkalmam, hogy találkozzam veled” – Evil Deeds), anyjának megköszöni a rossz nevelést, mert részben amiatt küzdötte fel magát azzá, aki ma, és amiatt hajtja a bizonyítási kényszer azóta is (Never Enough). Elmeséli, hogyan igézte meg őt a fekete hiphopkultúra és milyen körülmények közt született az a kamaszkori felvétele, ami miatt nemrég rasszizmussal vádolták meg ellenségei („azért bocsánatot kérek, hibáztam / mert bármilyen bőrszínű is egy lány, akkor is egy...” – Yellow Brick Road), majd felszólal a hiphop berkekben egyre durvuló ellenségeskedés ellen (Like Toy Soldiers), aztán felvonulást vezet Bush és háborúja ellen („akasszatok a nyakába egy AK-47-est, hadd vívja meg a saját háborúját, hadd villogjon azzal a papájának” – Mosh). A hírességek között vagdalkozó agymenéses szövegével lehetetlenné teszi, hogy a dala kislemezsláger legyen (My 1st Single), meghülyül attól, hogy mit szabad mondani és mit nem (Rain Man), gyerekesen affektálva fütyinek csúfolja féltékeny ellenségeit (Big Weenie), sokat viccelődik homoszex témakörben, poénkodik Michael Jackson pedofil botrányain (Just Lose It), még az őt gyakran gúnyoló tévés kutyabáb, a vaskos akcentussal beszélő Triumph the Insult Comic Dog bőrébe is belebújik, amint az ifjú nőnemű film- és popsztárok után csorgatja nyálát („figyu, Gwen Stefani / rám tudná` pisá`ni?” – Ass Like That). Feleségével, Kimmel közli, hogy hányni tud tőle (Puke), később meg azt, hogy bármennyire is gyűlöli néha, mégis ő az élete nője (Crazy In Love), időközben pedig elmeséli kislányuknak, Hailie-nek – és Kim unokahugánák, Lainie-nek, akit sajátjaként nevel – hogy, mi a baj anyuval (Mockingbird). Obie Trice és 50 Cent társaságában futó nőügyekről beszél (Spend Some Time), a D12 tagjaival egy szórakozóhelyen kitört lövöldözés közepén találja magát (One Shot 2 Shot), végül pedig bulizik egy utolsót Dr. Drével (Encore). A műsor végén megköszöni a közönség tagjainak, hogy eljöttek, és elindul lefelé a színpadról, de aztán „ó, a francba, majdnem elfelejtettem... ti is velem jöttök!” felkiáltással visszafordul és lövöldözni kezd a nézőtéren ülő nézőkre (ahogy Sid Vicious is tette annó a Nagy rock and roll svindli filmben), majd „bye-bye” kurjantással saját magát is főbe lövi . „Viszlát a pokolban, faszok!”

Eminem szó szerint vagdalkozik, és a botrányosan viselkedő, de azért szeretni való bolond imidzset felváltotta a kiszámíthatatlan, mániákus depressziós őrült. A rapper az elmúlt évek történéseire reagál, szóba kerülnek gyűlölt és imádott családtagjai, ellenfelei, kritikusai, sőt alteregói is. Ez korábbi lemezeire is igaz, de Eminem egyre szélsőségesebb: az exnejéhez szóló Puke című szerzeményt szó szerint végighányja. Hangulatait ugyan következetlenül váltogatja – hol röhög, hol gyűlöl, hol gúnyol – a lemez végső katarzisában mindenkivel végez, beleértve saját magát.

A nyomasztó hangulat a zenei kivitelezésre is rányomta bélyegét, és Eminem mintha „félvállról” rappelne, virtuozitása nem kap olyan nagy szerepet, mint a kezdetekben. Producerként visszatért Dr. Dre, aki konszolidálja Slim Shady kicsapongásait, bár néha túl monoton alapokat használ. A hagyományokhoz híven a haverok sem maradtak le, 50 Cent, Obie Trice és a D12 is fel-felbukkan a korongon.

A fent említett hibákon túl Eminem még mindig a legeredetibb rapelőadók közé tartozik, és kivételes tehetsége meg-megvillan az olyan dalokban, mint a Like Toy Soldiers vagy a Spend Some Time. Slim Shady „régi” oldala a Big Weenie és az Ass Like That című dalokban érezhető a leginkább. Újdonság, hogy Eminem az éneklésre is egyre inkább rákapott, elég meghallgatni a kislányának írt Mockingbird című szerzeményt.

Eminem stílusát elsősorban szédületes rappelési technikája határozza meg. Senki nem tudja ilyen gyorsan nyomni. Ráadásul sajátos módon függetleníti magát a ritmustól - nem mintha nem találná el, egyszerűen nem tartja be pontosan. Másnál ez hiba, nála erény. Szövegírónak szintén kiváló, kemény, agresszív, sőt, néha primitív - ugyanakkor jól adagolja az öniróniát is.
A kíséret pedig szintén telitalálat. Lecsupaszított hip hop-klisék, alig néhány hangszer, azok viszont ütősek. Például kinek jutott volna eszébe rap-számban olyan csemballó(szerűsége)t használni, mint amilyen a The Real Slim Shadyben volt?

 

 

Eminem díjai :

Academy Awards

    * 2003 - Best Original song, for "Lose Yourself" from 8 Mile

Golden Globe Nomination

    * 2003 - Best Original Song in a Motion Picture for "Lose Yourself" from 8 Mile

Grammy Awards

    * 2000 - Best rap solo performance for "My Name Is" from The Slim Shady LP
    * 2000 - Best rap album for The Slim Shady LP
    * 2001 - Best rap solo performance for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
    * 2001 - Best rap performance by a duo or group (with Dr. Dre) for "Forgot About Dre" from Dr Dre 2001
    * 2001 - Best rap album for The Marshall Mathers LP
    * 2003 - Best short form music video, for "Without Me" from The Eminem Show (directed by Joseph Kahn)
    * 2003 - Best rap album for The Eminem Show
    * 2004 - Best male rap solo performance for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.
    * 2004 - Best rap song for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.

Grammy Awards (Nominations)

    * 2000 - Best New Artist
    * 2001 - Album of the Year for The Marshall Mathers LP
    * 2003 - Album of the Year for The Eminem Show
    * 2006 - Best rap song for "Mockingbird" from Encore
    * 2006 - Best rap performance by a duo or group for "Encore/Curtains Down" (featuring Dr. Dre & 50 Cent) from Encore
    * 2006 - Best rap album for Encore
    * 2007 - Best Rap/Sung Collaboration for "Smack That" (Akon featuring Eminem) from Konvicted
    * 2007 - Best Rap/Sung Collaboration for "Shake That" (featuring Nate Dogg) from Curtain Call: The Hits

Juno Awards

    * 2001 - Best Selling Album (Foreign or Domestic) for The Marshall Mathers LP
    * 2003 - International Album of the Year for The Eminem Show

MTV Movie Awards

    * 2002 - Best male performance, for 8 Mile
    * 2002 - Best breakthrough male performance, for 8 Mile

MTV Video Music Awards

    * 1999 - Best new artist for "My Name Is" from The Slim Shady LP
    * 2000 - Best video for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
    * 2000 - Best male video for "The Real Slim Shady" from The Marshall Mathers LP
    * 2000 - Best rap video (with Dr. Dre) for "Forgot About Dre" from Dr Dre 2001
    * 2002 - Best video for "Without Me", from The Eminem Show
    * 2002 - Best male video, for "Without Me", from The Eminem Show
    * 2002 - Best rap video for "Without Me", from The Eminem Show
    * 2002 - Best direction, for "Without Me", from The Eminem Show
    * 2003 - Best video from a film, for "Lose Yourself" from the 8 Mile O.S.T.

MTV Europe Music Awards

    * 1999 - Best hip-hop act
    * 2000 - Best hip-hop act
    * 2000 - Best album, for The Marshall Mathers LP
    * 2001 - Best hip-hop act
    * 2002 - Best male act
    * 2002 - Best hip-hop act
    * 2002 - Best album, for The Eminem Show
    * 2003 - Best hip-hop act
    * 2004 - Best Hip Hop Act (D12)

Detroit Music Awards

    * 2006 - Outstanding Video / Major Budget Eminem When I'm Gone
    * 2005 - Outstanding National Major Label Recording (Encore
    * 2003 - Outstanding National Single (Lose Yourself
    * 2001 - Outstanding National Major Label Recording (The Marshall Mathers LP)
    * 2001 - Outstanding National Single (The Real Slim Shady)

World Music Awards

    * 2005 - Best Pop/Rock Artist
    * 2005 - Best Rap/ Hip Hop Artist
    * 2001 - World Music Award For World's Best Selling Rap Artist

Billboard Music Awards

    * 2003 - Best Rap Album (The Eminem Show)
    * 2003 - Best Album's Artist
    * 2002 - Album Of The Year (The Eminem Show)
    * 2002 - R&B/ Hip Hop Album Of The Year (The Eminem Show)
    * 2002 - Best Album (The Eminem Show)
    * 2001 - Maximum Vision Award (The Real Slim Shady)
    * 2001 - Best Rap Hip Hop Clip (The Real Slim Shady)

Teen Choice Awards

    * 2005 - Choice Music Rap Artist
    * 2005 - Choice Music Rap Track (Mockingbird)

American Music Awards

    * 2003 - Favorite pop/rock male artist
    * 2003 - Favorite pop/rock album, for The Eminem Show
    * 2003 - Favorite hip-hop/R&B male artist
    * 2003 - Favorite hip-hop/R&B album, for The Eminem Show
    * 2005 - Favorite hip-hop/R&B male artist
    * 2006 - Favorite hip-hop/R&B male artist

 

 

Eminem albumai :

 Infinite (1996) (körülbelül 500 darabot adott el az autója csomagtartójából)
 The Slim Shady EP (1997) (The Slim Shady LP elődje, sok azonos szám van a két albumon)
 The Slim Shady LP (1999) 2. Amerikában (4x platina); 12. Nagy-Britanniában (platina) (9 millió eladva világszerte)
 The Marshall Mathers LP (2000) 1. Amerikában (8. hét) (gyémánt); 1. Nagy-Britanniában (5x platina) (19 millió eladva világszerte)
 The Eminem Show (2002) 1. Amerikában (6. hét) (8x platina); 1.
 8 mérföld filmzene (8 Mile Soundtrack, album készítése, és öt dalban rappel – 2002) Nagy-Britanniában (21 millió eladva világszerte)1. Amerikában (4. hét) (4x platina); 1. Nagy-Britanniában (összeállított lista) (arany) (9 millió eladva világszerte)
 Encore (2004) 1. Amerikában (4. hét) (5x platina); 1. Nagy-Britanniában (3x platina) (11 millió eladva világszerte)
 Curtain Call: The Hits (2005) 1. Amerikában (2. hét) (2x platina) 1.
The Re-up (2007) Nagy-Britanniában (5. hét) (6 millió világszerte)

 

Eminem élete videoban :

 

Lap teteje

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Chainsmokers tour 2019

(Chainhooma, 2019.05.07 05:46)

I like EDM songs! I really do! And my favourite electronic band is Chainsmokers! DJs Andrew Taggart and Alex Pall are about to perform more than 50 concerts for their fans in 2019 and 2020! To know more about Chainsmokers in 2019 and 2020 visit website <a href=https://chainsmokersconcerts.com>Chainsmokers concerts schedule 2019</a>. You won't miss any concert in 2020 if you visit the link!

Carrie Underwood Tour

(Carrieenvip, 2019.05.05 08:08)

Carrie Underwood is my favourite US singer. She is young, beautiful and charming female in her 30s. Her strong voice takes me away from all problems of this planet and I start enjoy my life and listen songs created by her voice. Now she is on a Cry Pretty 360 Tour started in May of 2019. The concerts scheduled for this year, up to the last day of October. Tickets are available for all men and women with different income. If you love country music as mush as I, then you must visit at least one Carrie's concert. All tour dates are available at the <a href=https://carrieunderwoodconcerts.com>Carrie Underwood tour San Antonio</a>. Visit the website and make yourself familiar with all powerful Carrie Underwood concerts in 2019!

Johnnyswim tour tirckets

(Johnnyhooma, 2019.05.03 06:22)

I like soul bands! I really do! And my favourite folk band is Johnnyswim! The members Abner Ramirez and Amanda Sudano are about to perform more than 40 concerts for their fans in 2019 and 2020! To know more about Johnnyswim in 2020 visit website <a href=https://johnnyswimtour.com>Johnnyswim tour 2020</a>. You aren't going to miss any concert by Johnnyswim in 2019 if you click on the link!

Chronic limbs: headaches denying fashion flats complaint.

(oyofitzowosah, 2019.04.10 19:49)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20mg</a> fuw.rrhq.tomi6230izene.eoldal.hu.jkj.qi http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Consider phalanx conserve tears, haloes eradication faces.

(iyowfiwunijaq, 2019.03.25 13:43)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Hootie and the Blowfish US tour

(Hootieenvip, 2019.03.25 09:25)

I like rock bands! I really do! And my favourite hard rock band is Hootie and The Blowfish! All band members has came together to perform more than 50 concerts to their fans in 2019! To know more about Hootie & Blowfish in 2019 visit website <a href=https://hootietheblowfishtour.com>Hootie and the Blowfish tour Edmonton</a>. You won't miss concerts in 2019 if you visit the link!

Types trans-oesophageal haematuria, anteroposteriorly disorders.

(uluzusejo, 2019.03.23 23:39)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

The classes service morbid doubt, fail!

(oneqakep, 2019.03.23 19:19)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Backstreet Boys Tour

(BBoysenvip, 2019.02.26 05:49)

Backstreet Boys BSB are an American boy band. The band was founded on April 20, 1993 in Orlando, Florida, by Lou Pearlman. Now this is the most successful boy band with more than 130 million records sold all around the world. The group was named after a flea market in Orlando, the "backstreet flea market". In 2019 BB has more than 50 concerts in the US with their tour. Check them at <a href=https://backstreetboystourdates.com>Backstreet Boys tour Omaha</a> website. Full list of tour dates & concerts!

Nem mindegy?

(LastDave, 2011.06.24 19:22)

Jah, érdekes egy szitu, testvérek. 50cent-et Eminem fedezte fel, Eminem meg Fifty rajongó volt. Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Fifty mellett pártolok, Ő lehet, hogy csak egy témáról reppelt, viszont elég jó lehetett, ha a rajongás még így is a maxmimum fölé emelkedett. Képzeljük el, mi lenne, ha színesebben rakta volna össze albumait. Az a félig éneklős stílus, amit Fifty nyom, az egyszerűen utánozhatatlan. Eminem beszédét viszont egy amcsi is nehezen érti. Pörög a nyelve, ami szintén utánozhatatlan, de ahogy mondta itt az egyik előttem szóló, egyediek a rap-erek, ne hasonlítgassunk nagyon.

Re: Nem mindegy?

(isten, 2013.08.12 00:42)

eminem volt előbb te kutya! ő fedezte fel 50 cent-et!

Thug Life

(Makaveli The Don, 2012.07.22 16:17)

Eminem egy rapmagus jo ez az oldal csak pacrol keves van irva a bone thugs n harmonyrol meg semmi

facebook

(michura zsolt, 2012.05.21 12:16)

tényleg jó eminem a kedvenc rapparam de ez is elrontotta az életét ja is jó a honlap:)

Crew

(Crew, 2011.04.07 17:36)

hja igazad van popey01 eminem a kiraly ez van eszt kel szeretni:P
eminemhez foghato nincs a vilagon eszt en mar csak tom

Re: Crew

(NorbiX, 2011.11.20 17:32)

az biztos :D

gloucaster@gmail.com

(Hégemon, 2011.04.27 00:32)

Ugy semm fog már sokáig élni!!!!!!! figyeljétek csak meg!!!! :D :D :D :D

Akinek nem tetszik EM, az gondolja át...

(Popey01, 2011.03.22 04:22)

Ha jól belegondoltok...

50-t Em fedezte fel... Ráadásul itt a díjak mind-mind önmagukért beszélnek...
Mutassatok még1 rappert, akinek több, mint 60 Díja van....

????

(wtf, 2011.01.10 15:46)

komolyan azt mondod, hogy 50 cent jobb mint Eminem? akkor szvsz te még nem is hallottad Em'-et..50 cent csak a "gangsta rapet" tudja nyomni, amíg Eminem dalszövegeinek értelme is van..

p.i.m.p.91@hotmail.com

(Jakobovics Krisztián, 2011.01.08 12:10)

Szerintem eminemnekis olyan szar volt az élete mint 50 cent nek de fiftinek sokkajobb zenéi és videói vannak !!!! de eminemis jó ahoz képest hogy fehér !!!!!!!!

dfasfdsf

(Barbi, 2010.12.05 20:16)

Helló mindenkinek :)
Csak azt akarom kérdezni,hogy Kim és Eminem még ugye együtt vannak most is?
Csak mert a neten többféle dolgot találok,és nem tudom igazából melyik megbízható,melyik nem,és ezért kérdem,hogy valaki nem tud-e erről valami megbízható infót..
Ha leírod,előre is köszi érte:)
(Nem akartam nagyon celebeskedni,egyszerűen érdekel,tudni,hogy sokat jelentenek egymásnak)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Következő »