Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


G-Unit interjú: "Ha nem lennénk igazi MC-k nem lennénk itt!"

 Mit az amit el lehetne mondani még a G-Unit-ról hiszen mindenki ismeri már a világon!? A Gorilla Unit az egyik legnagyobb befolyással bíró csapat a newschool rap játékában!

Mi is az a G-unit :

A G-Unit egy amerikai hip-hop együttes, és egyben ruházati cég. New Yorkból származnak. A csapatot 50 Cent, LLoyd Banks és Tony Yayo alapította 2002-ben. A banda elnevezése a Guerilla Unit rövidítése, amit tévedésből gyakran Gangsta Unitnak mondanak. Ma mint ruházati cég, a legdrágább és legigényesebb, a hip-hop-kultúrához kötődő termékeket forgalmazzák ezen név alatt.

Emellett létezik egy saját lemezcégük is: 50 Cent és Sha Money XL, 2003-ban megalapították a G-Unit Records-ot, ami a Universal Music Group tagja. Székhelye: Rochester, New York City. A kiadónak 2003-as fennállása óta sikerült, olyan neves előadókat leszerződtetnie, mint Mobb Deep, Young Buck, Spider Loc, Young Hot Rod, Mazaradi Fox vagy Nyce. Korábbi tagjai például Olivia, The Game, vagy a régről ismert M.O.P. is voltak.

Nemrég hivatalosan is eltanácsolta 50 Cent Young Buckot a G-Unit seregéből! Young Buck a délről származó rapper, aki sokáig a G-Unit déli szárnyát jelentette, többé nem tagja a csapatnak, ezt maga Fifty mondta el személyesen a Miss Info "Miss Jones In The Morning" című New York-i műsorban az elmúlt hetek folyamán. Fifty: "Tennék a mai nappal egy hivatalos bejelentést. Nagyjából elmondható, hogy Young Buck nem tagja többé a G-Unit-nak, azonban még mindig tagja a G-Unit Records-nak mint szóló előadó".

Sok sok vita volt, van és lesz is mindig a csapat körül de mégis minden körülmények között megállja a helyét!

Íme elérkezett az idő arra, hogy elrepülhessünk New York-ba, és a tengeren túl is készithessünk interjúkat a sztárokkal! És igen különleges érzés volt, amikor ott ülsz a hivatalos G-Unit irodában, és hallod a folyosón például 50 Cent nevetését. Be kell vallanunk, igazán izgultunk egy kicsit, amikor bejött az egész crew és Lloyd Banks, Tony Yayo és 50 Cent-el pacsiztunk! Udvariasan megkínáltak minket étellel és itallal, és arról érdeklődtek honnan is jövünk pontosan. De ne beszéljünk félre, íme a hivatalos G-Unit interjú:

 


Sziasztok! Na először is, elég fura érzés itt ülni az irodátokban New Yorkban!

50 Cent: Sziasztok! Örülünk neki, hogy eljötettek. Honnan is vagytok pontosan Európából?


Magyarországról jövünk, és a tomi6230izene.eoldal.hu HipHop portálnak készítjük ezt az interjút.

50 Cent: (mosolyogva énekel) Buuuudaaapest. Már voltam ott, szép ország a tiétek! Mondjuk már szinte mindenhol voltam, és azért kicsit egybe is folynak az emlékek, de Budapestre emlékszem.

Anno mi is ott voltunk a koncerteden. Jó bulit csaptál. Na de térjünk rá az interjúra, és eléggé összetett kérdés amit fel szeretnénk neked tenni. Budapesten még Young Buck kísért téged, de mára már nem is G-Unit tag. Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben, mi is történt pontosan?

50 Cent: Nézd, Young Buck sok sok időt töltött velem el, és pontosan tudja mit mondhat a médiában és mi az amit nem. Pontosan tudja mit akarnak és mire kiváncsiak, és ha nem egyértelműen fejezed ki magad akkor abból csak a baj lehet. De ő elkövette ezt a hibát, és be akarta magának és nekünk azt bizonyítani azt, hogy ő bátran leszarhat minket. Én mindent megadtam neki, és ezek után ő azt állítja a rádiókban és a tévékben hogy én húztam őt le?! Én a saját embereimet örökké fogom támogatni.

Tony Yayo: Ezt megkell erősítenem. Visszaemlékezve a régebbi időkre, amikor a börtönben ültem, akkortájt lett híres a G-Unit. Nem volt lehetőségem turnékon fellépni, se nem tudtam sokat a lemez anyagához hozzátenni. Mégis negyedeltek velem a lemezeladásból befolyt pénzből is, meg a turnékból befolyt összegből is. Amikor börtönbe kerültem, semmim sem volt, még kocsim sem. Aznap amikor kijöttem a rácsok mögül, már milliomos voltam, egy saját házzal és egy saját Ferrarival. Ennyit arról, hogy Fitty lehúzna bárkit is.

50 Cent: Na de visszatérve Buck-hoz. Többet türtem el tőle mint amit Game-től összesen eltürtem. Game-el nem volt semmiféle személyes kapcsolatom, Young Buck-al viszont igen. De amikor kijelentette amiket már mindenki ismer, akkor döntöttem el magamban: „Oké menjen a fenébe, kirúgom a csapatomból“. Leszarom, hogy be volt szívva vagy mi a rák. Bizonyos határokat nem szabad túllépni, például azt hogy megint spanolt Game-el! Senki emberfia az én csapatomból nem fog spanolni az ellenségeimmel. Senki sem! Game is túl lépte a határt akkoriban, és át akarta venni a helyemet, pedig én hoztam létre a sikerét, én írtam a slágereit: “How We Do”, “Hate It Or Love It”, "Special", “Church For Thugs”, “Get You Higher” és “Westside Story”. Dre mondta nekem, hogy segítsek neki a dolgokban mert Game saját maga nem képes rá.

Lloyd Banks: Ha nem lennénk igazi MC-k nem lennénk itt. És ha csak a business miatt csinálnánk, akkor nem foglalkoznánk az összes fikázóval, és kritizálóval. Ki az a Fat Joe? Eladott 200.000 lemezt és befikáz minket? Vagy Cam’Ron? Tulajdonképpen olyan pozicíóban vagyunk, hogy leszarhatnánk őket. De mégis a belső MC énünk azt mondja: “Nem engedheted meg. Mutasd meg nekik ki a jobb”!


Azt hallottam hogy az első album “Beg for mercy” felvételeinél sosem voltatok egyszerre a stúdióban. Igaz ez? És ha igen, most hogy folyt a munka?


Lloyd Banks: Ez így volt igen. Turnén voltunk, és mindenki annyi dalt vett fel, amenyit csak bírt. A “Beg for mercy” című album mellett szintén egy időben született meg a “The Hunger for more” című albumom meg a Young Buck szóló albuma is!

Tony Yayo: Most is hasonlóan mennek a dolgok. Állandóan úton vagyunk, ki kell használni az időnket!


Azért is jött az Elephant in the Sand mixtape ugye? Emellett számos videoklip jelent meg mostanság tőletek. Hogy jöttek ezek a klipek?

Tony Yayo: Ezek mind underground klipek és sok dal az “Elephant in the sand” nevű mixtapünkön is rajta van. Alig volt rá költségvetés, szinte ingyen csináltuk ezeket!

50 Cent: Valahova leállunk és forgatunk, ilyen egyszerű. A “Feel Good” klipet például a saját házamban forgattam én saját magam. Van ott minden, greenbox meg lámpák meg kamcsik. Ott voltak a csajok is, gondoltuk: “Miért ne?” (Hangosan nevetve)

A legtöbb klip először a www.ThisIs50.com – on jelent meg. Mesélj kicsit erről az oldalról.

50 Cent: Az lesz az új mega-oldal. Nemrég Game is utánzott engem, mint mindig. De tényleg egy jó oldal, csomó jó kis klippel a privát életünkből is. Nézzétek meg érdemes.
Időközben csöng Fifty telefonja és kirohan két percre beszélni. Addig szünetel egy kicsit az interjú, és mindenki megkínálja magát a böségesen előkészített ebédből. Abban a pillanatban vissza is jön a főnök egy hatalmas mosollyal a száján: “Van egy meglepetésem számotokra, mindjárt jönn Havoc a Mobb Deep-ből.” Hozzá kell fűznünk, hogy a másik Mobb Deep tag, Prodigy, mai napig is a börtönben ül. 15 percel rá tényleg ott áll Havoc, egy meglepően alacsony és félénknek tűnő srác, akivel már korábban készítettünk interjút. Sajnos arra már nem emlékezett, de érthető mivel sokat látnak a világból, és sokfelé járnak a világban.

Lloyd Banks: Látod, jönnek a tagok, együtt lógunk! Az M.O.P.-vel sincs gond, még jóban vagyunk, csak ők más utat választottak. Havoc-al együtt pedig egy újabb Mixtapet veszünk fel.

Havoc: A lemezt Prodigy testvéremnek készítjük és az összes bevételt neki, és a családjának adjuk! Reméljük előbb utóbb ki tudjuk boxolni a börtönből.


Mi is reméljük! Egy másik kérdés: Ti magatokat besorolnátok olyan csapatok közé mint a Getto Boys vagy az N.W.A.

50 Cent: Ugyanolyan sikeresek vagyunk, szóval a válasz igen. Szerintem ha megkérdezed Dre-t akkor ugyanazt válaszolná erre.

Eminemmel milyen a kapcsolatotok?

Lloyd Banks: Nagyon jó! Em egy nehéz időn ment most keresztül, de mostmár ő is újra nekiállt zenélni. Minden rendben van vele. Ne felejtsd el, hogy mi részben nála vagyunk leszerződtetve! A Shady Records a családunk, mindenkivel jóban vagyunk, Ca$his, D-12 stb.


 

Queensből származtok. Még néha vissza szoktatok látogatni oda?

50 Cent: Igen! Nem felejtjük el honnan jövünk. Ott nőttünk fel. És a régi mentoraimat sem fogom elfelejteni soha. Jam Master Jay nyugodj békében! De a többieket sem, például sokan nem tudják azt, hogy az első klip megjelenésemet az Onyx-nak köszönhettem. Sok éven keresztül velük lógtam, segítettek. Előtte meg sokat támogatott egy Face nevű srác, aki Treach (A Naughty by Nature egyik tagja) unokatestvére.

Ezzel véget is ért az interjú. Még valamit üzentek a rajongóitoknak Magyarországra?

Lloyd Banks:
Köszönjük a támogatást! Vegyétek az új albumunkat, TOS névvel.

Tony Yayo: Béke nektek!


Köszönjük szépen!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tuzsér dózsa görgy ut 104

(kis cent, 2011.03.04 11:13)

brutális ez az interju remélem én is tanálkozok velük ők a kedvenceim csipem a búrájukat ha meg ismernének ők is engem csak én fehér niger vagyok de ez nem számit mivel NYUL-is az.szóval enyi röviden.na csüröge tesókáim.