Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


T.I.

 

Valodi neve: Clifford Joseph Harris

Születési dátum : 1980. szeptember 25.

Szülőváros : Atlanta , Georgia

 

Clifford Joseph Harris, Jr. (született szeptember 25-én, 1980), ismertebb nevén T.I., vagy éppen T.I.P., amerikai rapper, dalszöveg író, színész, lemezcég tulaj, egyike Grand Hustle Records producereinek és tulajdonosainak.

Háttér

T.I. Atlantában, Georgia államban született az Egyesült Államokban. Atlantában nőtt fel, édesanyja Violetta Morgan és édesapja Clifford Harris Sr. Eredeti beceneve, T.I.P., ami a gyerekkori becenevéből Tip-ből ered, ahogyan a nagyapja nevezte. T.I. először 7 évesen került a hip-hop-pal kapcsolatba és amikor 11 volt eldöntötte, hogy komolyan belekezd a rap karrierbe. Az első albumát 19 évesen készítette el. A déli lassú beszédének köszönhetően, sok rajongó eltévesztette a nevét és Chp-nek gúnyolták, aztán megváltoztatta T.I.P.-re. Aztán amikor az arista Records leányvállalatánál a Laface recordsnál dolgozott 2001-ben lerövidítette nevét T.I.-ra.

"Rubberband Man"-nek is nevezik, de saját magát a Dél Királyának hívja (King of the South). T.I. 30%-bab vett részt Bow Wow harmadik albumán, az Unleashed-en. De írt már más előadóknak is, mint Trinának .

Korábban, követett egy déli divatot ami hallható régebbi dalaiban mint az Im Serious, vagy a 24's, és a Never Scared-ben. Karrierje következő szakaszában többet hallatott magáról ("Bring Em Out", "Soldier", "What You Know", "U Don't Know Me" & "ASAP").

Zenei karrier

I'm Serious

Bemutatkozó albumát 2001. október 9-én adta ki az Arista Records, amiról sikert aratott a hasonló című dal, melyet a reggie énekessel Beenie Man-nel vett fel. A bemutatkozó albumán olyan előadók is helyet kaptak, Pharell Williams a Neptunes-ból (aki T.I.-t a dél Jay-Z-jének nevezte), Jazze Pha, és

Youngbloodz. A Neptunes, DJ Toomp, és a Grand Hustle Team koprodukciója volt az album. Akárhogyis volt, de az albumot mindössze 268,000 példányban sikerült csak eladni.

T.I. kiadta első maxiját az "I'm Serious"-t Beenie Man-nel. A dalnak nem lett túl nagy sikere, kevés volt ahhoz, hogy a listák élére kerüljön. A lemezről nem adtak ki több maxit, így leforgatta T.I. a Dope boyz videóját, ami nem lett video clipként kiadva, csak a Youtube-on volt látható.

Több remixet is elkészített, melyekben Dj Drama volt a segítségére. Miután még csiszolt egy kicsit, amúgy is fantasztikus előadásmódján, 2003 nyarán a Bonecrusher's című filmhez elkészítette Neva Scared című számát. Ekkor ismét rá irányult a figyelemre, amit jól tudott hasznosítani, hiszen kijött második albuma Trapmzik.

Trapmuzik

T.I. 2003. nyarán adta ki a Trapmuzik című második albumát, és negyedikként debütált az eladási listákon, 193,000 példányt adtak el belőle már az első héten. Hatalmas siker volt, hiszen az albumon olyan slágerek volt mint a "24's", "Be Easy", "Rubberband Man", és a "Let's Get Away". A lemezen olyan vendégelőadók volt, mint Eightball & MJG, Jazze Pha, Bun B, & Macboney és a lemez producerei voltak Jazze Pha, Kanye West, David Banner, & DJ Toomp. Az album sikerét egy kis vita követette, hiszen a turnén T.I.-t azzal vádolták, hogy meg szegte a próbaidőt amit 2003-ban szabtak ki rá Wdrogvádak miatt, és bezárták. Három évi börtönbüntetésre ítélték. Aztán kiadta Trap Muzik-ot Grand Hustle Records-on keresztül és több mint 1 millió példányban kelt el az USÁ-ban, elérte a paltina státuszt is.

T.I. a 24's-t adtak ki elsőként az albumról. 78-ik lett az Államokban, 27-ik az amerikai R&B chart-on, és 15-ik a rap listán. 24's című számot hallhattuk mozi filmekben és a tv-ben is.

"Be Easy"-t választotta második maxinak, de ez a dal nem volt akkora siker mint az első, azonban elérte az 55-ik helyet az ameriaki R&B listán.

A harmadik maxi a Trap Muzikról a Rubberband Man volt. Ez volt a második sláger az albumról. Egészen a 30-ik helyik kúszott azamerikai listán, 15-ik lett az R&B chart-on és 11-ik a rap toplistán.

T.I. utolsó kislemez a Trap Muzik-ról a "Lets Get Away" volt Jazze Pha-vel. 35-ik lett az amerikai toplistán, 17-ik az R&B listán és 10-ik a rap listán. T.I. a 2004-es Vibe Awards-on átvhette a legjobb rappernek járó díjat a Rubberband Man-ért.

Urban Legend

T.I. 2004. év vége felé adta ki harmadik albumát az Urban Legend-et. Az albumnak hatalmas sikert hozott a Bring'em out című sláger. Mintaként Jay-Z What more can I say című dalából egy részletet használt. A dal a Miami Heat signáljában is hallható. Az album producerei voltak Ruff Ryders's és Swizz Beatz. A lemezen még hallható Trick Daddy, Nelly, Lil' Jon, B.G., Mannie Fresh of the Big Tymers, Daz Dillinger, Lil' Wayne, Pharrell of The Neptunes, P$C és Lil' Kim. Az album elérte a platina státuszt hiszen 1,3 millió darabot adtak el belőle.

Aztán 2005. elején T.I.

Lil Wayne-el együtt élvezhette a Destiny's Child Soldier című számának sikerét, ugyanis ebben is szerepet vállat, a dal megasláger lett.

T.I. kiadta második maxiját az albumról "U Don't Know Me" címmel. A dal ott tanyázott az amerikai járszási listán, a rap listán, az amerikai R&B listán és még Pop 100 toplistára is felkerült. Ekkoriban olyan pletykák terjengtek, hogy a dalt direkt egykori riválisának

Ludacrisnek írta, mivel neki is van egy dala melynek címe Get back, így hangik: "Get Back..Get Back..you don't know me like that". - ezt a dalt is ugyanebben az időben adták ki. Ismét megnyert a Best Street Anthem-nek (legjobb rappernek)járó díjat a 2005-ös Vibe Awardson, a "U Don't Know Me" -ért.

A 3. maxi az "A.S.A.P" lett, ami 75. lett az amerikai listán, 18. az r&B chart-on, és a Rap chart-on a 14-ik helyet érte el. Valamint 35. lett az angol kislemez listán. T.I. elkészítette a r "ASAP"/"Motivation" videó klipeket. A "Motivation" is felkerült az amerikai R&B listára, de nem olyan jó helyre mint az A.S.A.P.

Kiadta a "Get Loose" című dalt is, melyet Nelly-vel közösen adtak elő, a dal producere volt Jazze Pha.Tervezték a klipet is a dalhoz, aztán végül nem lett belőle semmi. 70. lett a Billboard R&B listán.

2006-ban T.I.-t két Grammy-re is jelölték, a legjobb együttműködés a Soldier-ért a Destiny's Child-al és Lil Wayne-el, illetve a legjobb szóló rap előadónak a U dont know me-ért.

 

Lap teteje

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

cserepesmiki@freemail.hu

(cserepesmiki@freemail.hu, 2009.06.29 10:26)

ja amúgy ti vagytok kis csicskák T.I-nek a csicskái meg a kis szoposai szopjátok le a faszát ti csak erre vagytok jók másra nem vagytok alkalmasak!
legalább vannak értelmes személyek a oldalon:.robi122@citromail.hu Ő nem foglalkozik ilyen faszkalapokkal!
ha meg csak káromkodni jöttetek a oldalra akkor
szopjatok le!
ja és ne piszkáljatok senkit mert abba gondoljatok hogy nektek milyen lenne kis homokosok!
de ti még kis gecik vagytok nem tudjátok ezt felfogni! Ne születtetek volna meg inkább fojtatok volna le apátok lábán! na cső

Re: cserepesmiki@freemail.hu

(Fodor Alissa, 2011.03.03 12:46)

már nem azért, de ha lenne egy kis eszed, akkor nem szólogatnál be nagyban kommentekben! azt hiszed, hogy menő meg kemény vagy, azért mert lemersz oltani mindenkit kommentben? AKKORA SZÁNALMAS! am látszik h te se tudod, h miért írták a rap zenéket! képzeld ez hogy ezek nem a béna kommentharcokról szólnak! ha nem bírod T.I.P.-t akkor ne olvasd a cikket! ennyi! A szókincsed 0 . én is bírom T.I t és én is rapet hallgatok és tudom, h találkoznának a ghettoból valók az olyanokkal, mint te, akkor szégyelnének. nőjj föl végre!! ennyi

Crew

(Crew, 2010.03.14 18:31)

Kyokuser-mar erzem a buzodet hogy bepiszkitotal;):))
maskor szolj hogy vegyek legrisitot
hogy ne erezem anyira aszt a rohat buzodet;)

Wu'

(Kyokuser, 2010.02.25 17:09)

cserepesmiki@freemail.hu te miről is beszélsz?Ki is káromkodik?:\:DxD

Am OFF igazad van...jobb félni!:DxD
Mert még a végén olyan csúnyákat írnak hogy majd bepiszkítom a gatyámat a nevetéstől, hogy milyen szánalmas emberek vannak a világon!:S:D:P

a ghetto

(555, 2010.02.17 20:55)

te kazama mi az Isten ?
buzi vagy vagy mi?
szereted t.i.?en is igen de nem abba az ertelembemind teh
na uzz a repett gecibe
csa.

OFF

(D-Moo, 2010.01.07 22:12)

gyülnek az "internet gengszterek" xD
vigyázz! szét offol.xD

cserepesmiki@freemail.hu

(cserepesmiki@freemail.hu, 2009.06.29 10:19)

Nagyon könnyű egy emberrel kibaszni! Mert ti csak azt tudjátok! Ti csak hisztis geciládák vagytok! Azért veszekedtek annyit mert viszket a picsátok! Nem az oldalon kell kifogni másokat! Mind 1 nem foglalkozom ilyen amatőrökkel! Kis szoposok legyen már annyi eszetek hogy nem itt piszkítsátok a levegőt! Nagyon nagyra vagytok magatokkal kis geci taknyos faszok annyira szeretitek ezt a T.I -T akkor baszátok meg sorba! Ja értem mert mért szereted annyira mert homokosok vagytok! Kurva anyádat:jonnyenglish@citromail.hu west side ezek kis szoposok basszák meg a kurva anyukat
Üdv a normális személyeknek:. Miki

pamisi27@net-portal.hu

(Misi, 2009.06.29 10:06)

kössz robi122@citromail.hu

robi122@citromail.hu

(kozák robert, 2009.06.23 17:15)

naon birlak

pamisi27@net-portal.hu

(Misi, 2009.06.13 09:49)

west side nem érdekel hogy milyen kemény vagy figyelj én már gyerek vagyok 24-éves vagyok ez neked gyerek kor bazd meg az isten csapja rád a temető ajtót

west side

(a király, 2009.05.31 07:02)

figyu pamisi nem kell mindenkit kifikáznod te csicska me csak tudnám h hogy názelki és látnálak az utcán én ugy összevernélek h beszarnál b+!!!!!

pamsi27@net-portal.hu

(Misi, 2009.03.27 18:27)

Szeva év vagyok az aranka te vagy az attila rákos legyen a gyomrod szálya a gecimet szopd ki húzzál haza vagy meg köplek a bűn nyálal mi hiányzik pénz kell kódus vagy mit baszod itt a legyet huzzál haza geci ezt annak rohadék jonnyenglish-nek írtam

jonnyenglish@citromail.hu

(picurkák, 2009.03.10 12:30)

te köcsög pamisi kurvára nem érdekelnek senkit a hülye kis megjegyzéseid tartsd meg megadnak te buzi!!!
ha valaki szereti T.I-t akkor szereti semmi közöd nincs hozzá!! fogd be a pofádat és maradj meg magadnak!!kussolj!!!
mi is szeretün T.I!!!:D(Ł)

pamisi@freemail.hu

(Misi, 2008.11.11 19:03)

Kazama ő neked a király akor dugd meg, nagy a füle olyan gebe szája van Fuck-ál vele,buzihahahahahahahahahahhahahhaa˘˘˘˘˘˘.

kazama@citromail.hu

(saka, 2008.08.09 19:53)

ő a király és hasonlitunk és imádom a szerelmem